Home Ruimte En unieke Wall of Fame in jouw huis: zo doe je dat!

En unieke Wall of Fame in jouw huis: zo doe je dat!

Door Marieke
Wall of fame in je eigen woonkamer

Het is altijd een lastige keuze. Wanneer je in een behangwinkel loopt dan zie je zoveel prachtige behangetjes dat je niet weet wat je moet kiezen. Of wanneer je bij een bouwmarkt op zoek gaat naar een prachtige kleur muurverf, dan merk je dat er zoveel verschillende kleuren zijn, dat het maken van een keuze best lastig kan worden. Zoveel keuze heeft ook een voordeel: je kunt je huis geheel naar eigen smaak inrichten en je muren behangen of verven in de kleur(en) die jij mooi vindt en die passen bij jouw interieur. Je kunt je huis nog persoonlijker maken door je eigen Wall of Fame te maken. In dit artikel lees je tips en ideeën hoe je dat kunt doen.

Wall of Fame

Met een Wall of Fame kun jij je woning speciaal maken. Met persoonlijke items creëer jij een muur in je huis die niemand anders heeft en daarmee heb jij een uniek stukje muur in jouw huis. Bij het ontwerpen van een Wall of Fame denk je vooral aan het gebruik van foto’s, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hieronder lees je enkele tips en ideeën voor jouw wall of fame!

Foto’s

We noemden het hierboven al; foto’s is een belangrijk onderdeel van je wall of fame. Denk van tevoren wel goed na welke foto’s je daarvoor gaat gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s gebruiken van gezin die gemaakt zijn op belangrijke momenten in jullie levens. Je kunt ook voor een bepaald thema kiezen. Je kunt een muur maken met alleen de foto’s van bloemen die jij gemaakt hebt. Of foto’s van alleen vlinders. Ook qua kleur kun je alle kanten uit. Je kunt je foto’s in zwartwit laten afdrukken, of in sepia. En om nog even bij de bloemen te blijven; je kunt bijvoorbeeld ook alleen foto’s met daarop rode bloemen gebruiken. Ook kun je een wall of fame maken met foto’s en afbeeldingen van alle landen waarnaartoe jij/jullie op vakantie zijn geweest! Het belangrijkste is dus dat je een weloverwogen keuze maakt als het gaat om stijl of kleur waarmee jij een geheel kunt vormen.

Muursticker

Een muursticker kan het centrale punt van de Wall of Fame vormen. Er zijn muurstickers verkrijgbaar met een prachtige quotes, maar ook bijvoorbeeld met een dier, bloem, symbool of anderszins. Kies een muursticker die bij jou en/of je gezin past. En kies je voor een wall of fame met als thema de landen waarnaartoe jullie op vakantie zijn geweest? Dan kun je bijvoorbeeld een prachtig grote muursticker van de wereld opplakken en steeds wanneer je een plek heb bezocht kun je er een klein rood stickertje op plakken.

Quotes

Op internet zijn superveel prachtige quotes te vinden. Wellicht heb je een quote die raakt of waar jij een speciale herinnering aan hebt. Natuurlijk kun je ook gewoon een paar quotes zoeken die jij mooi vindt. Er zijn ook ontzettend veel prachtige ansichtkaarten of posters te koop met daarop prachtige quotes. Ook die kun jij gebruiken voor je wall of fame!

Tekeningen van je kinderen

Kinderen komen van school thuis met de prachtigste kindertekening of knutselwerkjes. Hang voor elk kind die je hebt een mooie fotolijst of wissellijst aan de muur waarin je een tekening of knutselwerkje stopt. Eens in de zoveel tijd kun jij dan de tekening of knutselwerk wisselen voor een nieuwe. Zo krijgt jouw kind(eren) ook een stukje muur waarop ze iets van hunzelf hebben hangen.  

Lees ook: Tips voor het verven van een betonnen muur

Hoe ga je te werk!

Het is niet verstandig om zomaar wat foto’s en andere materialen bij elkaar te rapen en aan de muur op te hangen. Dan kan het zomaar een allegaartje worden wat rommelig oogt. Het is van belang om eerst goed na te denken wat je met jouw muur wilt en op welke manier jij een persoonlijke wall of fame kunt maken. Kies bijvoorbeeld eerst een kleurstelling of thema. Bedenk ook eens op welke manier jij je foto’s en quotes wilt ophangen aan de muur. Je kunt bijvoorbeeld veel fotolijstjes kopen waarin je de foto’s en quotes stopt en die aan de muur ophangen. Je kunt ook alle foto’s, afbeeldingen en quotes laten afdrukken op zeshoekjes, rondjes of vierkantjes van forex en die aan de muur bevestigen. Zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Snuffel ook eens op Pinterest of Google afbeeldingen en ga op zoek naar mooie voorbeelden. Maak er een moodboard van. Wie weet kun je daar ook nog inspiratie opdoen voor jouw muur.

Vervolgens ga je aan de slag met een schetst. Pak een (groot) vel papier en een potlood en zet jouw idee eens op papier door simpelweg een ontwerpschets te maken. Ben je tevreden? Dan ga je op zoek naar alle materialen die jij wilt gebruiken voor jouw persoonlijke stukje muur!

Veel plezier met het maken van je persoonlijke wall of fame!

Lees ook: Muursticker aanbrengen; met dit stappenplan lukt het!
Lees ook: Geef de muur een make-over

Related Posts