Home RuimteWoonkamer 6 originele manieren om je vaas te vullen

6 originele manieren om je vaas te vullen

Door Marieke
6 originele ideeën om een vaas te vullen

Vazen, je kast staat er vaak vol mee. Je kunt zoveel vazen hebben dat je geen idee hebt wat je ermee moet doen. Natuurlijk kun je er een bos bloemen in zetten, daar is een vaas immers voor bedoeld. Maar weet je dat je een vaas ook op een heel andere manier kunt vullen? In dit artikel geven wij 6 originele manieren waarmee je een vaas kunt vullen en als woonaccessoire kunt toevoegen aan je interieur.

Een kaars

Een kaars geeft een woonkamer warmte en sfeer. En daarom vind je een kaars, of meerdere kaarsen, in veel interieurs als woonaccessoire terug. Een kaars kun je op een mooi dienblad plaatsen, je kunt ze op een kaarsenstandaard zetten en waxinelichtjes zet je in waxinelichtjeshouders. Maar een kaars kun je ook in een vaas zetten. Je kunt een kaars er los in zetten, maar je kunt er ook eerst een laagje zand in doen en daar de kaars op zetten. Eromheen kun je bijvoorbeeld nog schelpen leggen. Zo creëer je een mooi strandsfeertje in je woonkamer. Of je vult de sierlijke pot met een laagje water en je legt er een aantal drijfkaarsen in. Genoeg ideeën dus voor een vaas met een kaars.

Snoep

Maak van je vaas een echt kleurenfestijn door er allerlei kleuren zuurtjes of lolly’s in te doen. Ook kun je de vaas vullen met spekkies, marshmallows, toffees, drop, pepermunt of welk snoepgoed je maar wilt. Pas wel op, voor je het weet is de pot weer helemaal leeg en moet je opnieuw beginnen met vullen.  

Verlichting

Met name in de herfst en de winter breng je sfeer in huis door extra verlichting aan te doen. Een sfeerlampje hier, een kaarsje daar. Een slinger met verlichting kun je ook in een vaas stoppen. Op deze manier maak je van de vaas een leuke lamp.

In december kun je ook nog kleine kerstballen tussen de verlichting doen om een echt kerstsfeertje in de vaas te creëren. Of natuurlijk alleen kerstballen, zonder verlichting.

Paaseieren

We blijven nog even bij de feestdagen. En bij het snoep. Met Pasen kun je niet alleen prachtige paastakken in een mooie vaas kwijt, je kunt er ook allerlei prachtige paasversieringen in doen, zoals nep-paaseieren. Ook kun je glazen vazen compleet vullen met een echte chocoladepaaseieren. Hoe lekker is dat! Hiermee breng je niet alleen kleur en lekkers in huis, maar ook het voorjaar.

Lees ook: Woonkamer opknappen: 5 ideeën

Je verzameling

Veel kinderen verzamelen iets. Hun jaszakken zitten vaak vol met stenen, schelpen, kastanjes en wat al niet meer in de natuur te vinden is. Zo kun je glazen vazen gebruiken om bijvoorbeeld de verzameling stenen van je zoon of dochter in de bewaren. Of de Happy Stones die tegenwoordig overal te vinden zijn. Ook kun je zelf een verzameling starten. Ga je op vakantie? Zoek op je vakantiebestemming een prachtige steen en schrijf daarop je vakantiebestemming. De steen stop je in de vaas. Doe dat elke vakantie weer. Zo vul jij je vaas met prachtige vakantieherinneringen. Ook kun je de vaas vullen met bierdoppen of wijnkurken als je wel van een biertje of wijntje houdt. Ideeën te over.

Herfst, herfst wat heb je te koop

In oktober kun je een prachtige herfsttafel maken met allerlei spullen die in het bos te vinden zijn. Weet jij even niet waar je de kastanjes of dennenappels moet laten? Juist. In een vaas!

Welke spullen bewaar jij in vazen van glas?

Lees ook: DIY: een chique vaas met marmerlook

Related Posts