Home RuimteWoonkamer Woonkamer opknappen: 5 ideeën

Woonkamer opknappen: 5 ideeën

Door Joanne

Het is tijd om nieuwe meubels te kopen! Volgens het CBS zijn er dit jaar namelijk veel minder meubelstukken en woonaccessoires verkocht dan vorig jaar. Dus misschien kan jouw woonkamer nog wel een opknapbeurt gebruiken voor het nieuwe seizoen. In dit artikelen delen we 5 ideeën om je huis weer een frisse boost te geven.

Koop een nieuwe bank

Een bank is toch wel een heel belangrijk onderdeel van de woonkamer. Het is daarom belangrijk dat je tevreden bent over de look. Als je er helemaal op uitgekeken bent, kun je misschien beter een nieuwe aanschaffen. Zeker als de huidige bank z’n beste tijd wel heeft gehad. Comfort is namelijk ook heel belangrijk! Ga voor een grote hoekbank die zowel trendy als neutraal is. Op Haco.nu kun je kijken naar alle mogelijkheden.

Ga voor een andere vloer

De vloer is de basis van de kamer. Door deze te vervangen creëer je dus meteen een andere look! Verwissel de oude vloerbedekking voor laminaat of een duurzame PVC vloer. Na deze klus is je woonkamer helemaal opgeknapt!

Geef de muren een likje verf

Allemaal witte muren zijn top. Het is lekker rustig en overzichtelijk, maar na een tijdje ben je toch toe aan iets nieuws. Iets met meer karakter of sfeer. Dit kun je eenvoudig toepassen met een mooie kleur op de muur. Of je nou kiest voor een subtiele bruintint of opvallend blauw: je kamer oogt weer als nieuw!

Deel de kamer anders in

Vaak blijven we niet alleen hangen in dezelfde woonstijl, maar ook in dezelfde indeling. En dat is zonde! Je kunt de ruimte namelijk een compleet andere uitstraling geven door alleen de meubels te verplaatsen. Ga de woonkamer dus eens herindelen. Zet de bank midden in de kamer in plaats van tegen de muur, draai de eettafel en geef ook de accessoires een nieuwe plek.

Verander van accessoires

Nu je de accessoires toch een andere plek gaat geven, kun je er meteen kritisch naar gaan kijken. Past het nog wel bij jouw stijl en voegt het iets toe aan het interieur? Als het antwoord nee is, kun je het beter ergens opbergen, weggeven of verkopen. Besteed daarna alleen je geld aan decoratie wat écht mooi is. Je kunt beter één eyecatcher op de kast hebben staan dan tien kleine prulletjes. Ook kun je een paar nieuwe ‘trend items’ toevoegen aan de woonkamer. Planten en stoere lampen zijn bijvoorbeeld heel populair op dit moment. Hier zal de zithoek ook van opknappen!

Related Posts