Home RuimteTuin 4 manieren van buiten koken in eigen tuin

4 manieren van buiten koken in eigen tuin

Door Marieke
4 manieren van buiten koken in eigen tuin

Wat is er nu leuker dan heerlijk buiten in het zonnetje te dineren, klaargemaakt in je eigen buitenkeuken. Buiten koken gaat veel verder dan een hamburgertje of speklapje bereiden op je barbecue. Buiten koken kan op zoveel verschillende manieren, dat geen dag hetzelfde is en je elke dag een zeer gevarieerde maaltijd kunt bereiden en eten. In dit artikel noemen we 4 verschillende manieren van buiten koken en met deze manieren word jij dé masterchef van je eigen tuin. Wat zullen je gezinsleden, familie en vrienden graag bij je aanschuiven.

De tuintrend van 2021: uitbreid dineren in de buitenlucht

Je ziet het zomaar gebeuren, een veranderende trend anno 2021. In plaats van een hamburgertje op een barbecue verandert je tuin langzaamaan in een complete buitenkeuken die van alle gemakken is voorzien. Buiten koken kan op verschillende manieren. In dit artikel lichten we er vier uit; de buitenkeuken, de pizza-oven, een paellapan of boven een open vuur in een vuurschaal of vuurkorf.

1. Buiten koken met een complete buitenkeuken

Je gezin, familie of vrienden zitten heerlijk buiten op een loungebank te genieten van de zon. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er flink wat bijgepraat. Het is vervelend als jij je dan in huis moet afzonderen om een heerlijke en gezonde maaltijd te bereiden en niets van de gezelligheid en de gesprekken kunt meemaken. Maar waarom zou jij naar binnen gaan om te koken als het ook buiten kan? Een buitenkeuken is zoveel meer dan alleen een barbecue. Met een buitenkeuken kun je een heerlijke, gezonde en gevarieerde maaltijd bereiden. Maak in je tuin plaats voor een buitenkeuken met alles erop en eraan. Gewoon op de manier zoals jij dat ook in je eigen keuken in huis doet; lekker, gezond en zeer gevarieerd.

Een complete buitenkeuken is verkrijgbaar in veel verschillende formaten, van wat kleiner modellen tot enorm grote buitenkeukens. Van basic exemplaren tot luxe varianten die van alle gemakken zijn voorzien. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en je budget het toelaat.

2. Maak de lekkerste pizza’s in je eigen tuin

Ben je gek op pizza’s en haal je die doorgaans bij de pizzeria? Een authentieke pizza bereiden is veel verrassender vanuit je eigen tuin. Met een pizzaoven kun jij de allerlekkerste, authentieke Italiaanse pizza’s klaarmaken. Hoe leuk is het om zelf je pizza te bereiden met de ingrediënten die jij het lekkerste vindt. Trouwens ook een leuke en gezellige gezinsactiviteit. In een goed verwarmde pizzaoven is de pizza binnen enkele minuten klaar en kunnen jullie heerlijk genieten van de allerlekkerste pizza’s met verse ingrediënten die jij het lekkerste vindt.

3. Authentieke Spaanse paella

Je hebt niet veel nodig om de echte Spaanse paella klaar te kunnen maken. Het enige wat je nodig hebt is een paellapan en een paellabrander die je aansluit op een gasfles. Indien gewenst kun je de brander op speciale poten plaatsen zodat je op ergonomische hoogte je paella kunt bereiden. Kies vervolgens een heerlijk recept, koop de beste kwaliteit ingrediënten en binnen een half uurtje kun jij je familie en vrienden voorzien van dit fantastische eenpansgerecht. Wat verdient jouw voorkeur? Een lekkere paella met vis, of kies je toch liever voor een variant met kipdijfilet en chorizo?

4. Koken of grillen op het open vuur

Heb je een prachtige vuurschaal of vuurkorf in je tuin staan? Dan wordt het eens tijd om het vuurtje aan te steken en een grillrooster boven het vuur te hangen. Leg op het rooster een heerlijk stuk vlees of vis en lekkere groentespiesjes die boven het open vuur kunt garen. Of plaats een tripod boven het vuur waaraan je een Dutch oven hangt. Daarin kun je een rijk gevulde stoofgerecht of een fantastische soep met verse ingrediënten bereiden!

Wat staat er bij jou op het menu vanavond?

Lees ook: Zelf een buitenkeuken maken: 5 tips
Lees ook: Lekker buiten spelen

Related Posts