Home Wonen 5 handige producten die werken op zonne-energie

5 handige producten die werken op zonne-energie

Door bouwsuper

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame energie door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hiermee kun je je eigen energie opwekken, geld besparen en een steentje bijdragen aan een beter milieu. Maar wist je dat er ook veel producten verkrijgbaar zijn die zelf werken op zonne-energie? Op deze manier kun je jouw woning nog duurzamer maken. In het onderstaande artikel lees je meer over 5 handige solar producten die goed van pas komen in je huis en de tuin.

1. Rolluiken op zonne-energie

Reguliere rolluiken dragen door de lange levensduur en goede isolatie al bij aan een duurzame woning. Met de aanschaf van rolluiken op zonne energie ben je dus dubbel zo goed bezig. Het rolluik is aan de voorzijde voorzien van een zonnepaneel. Hier worden de zonnestralen direct omgezet in elektrische energie, waardoor de accu kan opladen. Maak je geen zorgen: ook in de winter kunnen de zonnepanelen voldoende energie halen uit het daglicht. Direct en fel zonlicht is namelijk niet noodzakelijk.

2. Solar tuinverlichting

 Solar tuinverlichting

Door normale tuinverlichting te vervangen voor solar verlichting, kun je eenvoudig veel energie besparen. Iedere buitenlamp is tegenwoordig wel verkrijgbaar in een solar variant. Van tuinspots en decoratieve buitenlampen tot huisnummerverlichting op zonne-energie.

3. Zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van zonnecollectoren op het dak. In deze collectoren is een speciale vloeistof aanwezig die door de zon wordt opgewarmd. Deze vloeistof wordt vervolgens naar de zonneboiler (een vat) gepompt, waar het warmte afgeeft aan het water. Op deze manier kun je genieten van warm water uit de kraan of de douche. Er zijn zelfs zonneboiler-installaties waarmee je je huis kunt verwarmen via de cv-verwarming.

4. Solar irrigatiesysteem

Heb je een moestuin of neem je het onderhoud van je tuin erg serieus? Dan overweeg je misschien om een irrigatiesysteem aan te schaffen. Het zorgt ervoor dat de planten altijd voldoende water krijgen. Nu kun je zelf creatief aan de slag met een fles met gaatjes of een tuinslang voor druppelirrigatie, maar het is effectiever om een echt systeem aan te schaffen. Om energie te besparen, kun je het beste kiezen voor een irrigatiesysteem op zonne-energie. Hierbij wordt de pomp aangedreven door duurzame energie van de zon en het daglicht.

5. Beveiligingscamera op zonne-energie

Wist je dat er zelfs beveiligingscamera’s zijn die werken op zonne-energie? Omdat bewakingscamera’s vrijwel altijd aan staan, is het verstandig om de duurzame solar variant aan te schaffen. Er zijn ook speciale zonneladers verkrijgbaar voor deurbellen met een camera.

Related Posts