Home Industrie Vier tips om jouw magazijn in te richten

Vier tips om jouw magazijn in te richten

Door bouwsuper
Vier tips om jouw magazijn in te richten

Het moment dat jouw bedrijf gaat groeien, omdat je meer producten op de markt brengt, is het moment dat je vaak naar een grotere ruimte gaat. Waar je eerst de producten in het kantoor zelf kon bewaren, heb je nu een magazijn nodig. De grootste investering tijdens de uitbreiding is dan wel de inrichting van het magazijn en de benodigdheden die het werk van het personeel wat lichter maken. In dit artikel lees je vier tips die je helpen bij het inrichten van jouw magazijn.

Overzichtelijke paden met stellingkasten

Als je het hebt over een slim ingericht magazijn, dan kun je een voorbeeld nemen aan Ikea. Hoewel je prima kunt verdwalen in de winkel zelf, hebben ze goed nagedacht over het magazijn. De gangen zijn genummerd en vaak liggen de producten van dezelfde woonruimte ook nog eens netjes bij elkaar. Dit systeem is goed over te nemen. Door productsoorten bij elkaar te ordenen, kan het magazijnpersoneel uiteindelijk zonder na te denken naar de juiste producten. De producten kun je uitstallen in stellingkasten. Deze kasten zijn niet alleen goedkoop in de aanschaf, maar ook nog eens erg stevig.

Installeer goede geluidsboxen

Je denkt er wellicht niet snel aan, maar muziek op de werkvloer doet wonderen. Het verplaatsen van zwaardere producten en het gebruik van apparaten kan voor onprettige geluiden zorgen. Als de apparaten niet aan staan, is het ook niet prettig werken voor het personeel in stilte. Zorg dus dat er op diverse plekken geluidsboxen hangen, zodat het personeel in het hele magazijn kan genieten van goede muziek. Het zorgt er niet alleen voor dat het personeel productiever wordt, maar het kan ook voor een band zorgen om met z’n allen hard mee te zingen.

Bespaar energie en kosten met heftrucks

Bespaar energie en kosten met heftrucks

Een van de meest voorkomende investeringen die je gaat maken als je een groter magazijn krijgt, zijn heftrucks. Een heftruck, ook wel vorklift genoemd, wordt veelal gebruikt om in het magazijn te werken. Ze zijn ideaal om zware voorwerpen mee te verplaatsen. Het scheelt de medewerkers heen en weer lopen en het is bovendien ook beter voor de lichamelijke gezondheid. Normaliter zijn deze handige vervoersmiddelen aardig prijzig, maar daar kan nu verandering in komen. Je kan namelijk ook kiezen om gebruikte heftrucks te kopen. Niet alleen is dit een goedkopere optie dan een nieuwe heftruck, maar het heeft ook een kortere levertijd. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Itolang. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de heftrucks uitgebreid worden geïnspecteerd, zodat ze daarna veilig kunnen worden gebruikt.

Zorg voor een aangename temperatuur

Een magazijn is vaak een ruimte waarin de temperatuur lastig te reguleren is. Zorg in ieder geval ervoor dat er voldoende ventilatie is. Dit is niet alleen in verband met Covid-19 verplicht, maar het zorgt er ook voor dat het niet te benauwd wordt voor het personeel. In het magazijn zijn ze vaak in beweging, of ze nu op de heftruck zitten of niet. Een koelere temperatuur zorgt ervoor dat ze voldoende energie houden.

Related Posts