Home Klustips Ikea hack: nachtkastje pimpen!

Ikea hack: nachtkastje pimpen!

Door Maxime
Ikea hack nachtkastje pimpen!

Is het iemand ooit opgevallen dat nachtkastjes best wel duur kunnen zijn? En vooral als je eens iets anders zou willen, niet te duur en ook nog functioneel en praktisch. Gelukkig zijn we in deze wereld gezegend met de aanwezigheid van de Zweedse meubelwinkel Ikea!

Uniek?!

Ik denk dat we allemaal wel iets in huis hebben staan afkomstig van de Ikea. De winkel is wereldwijd bekend en wat hebben ze leuke spullen. Alleen zo jammer dat al snel iedereen het heeft. Neem bijvoorbeeld de MALM serie of de KALLAX vakkenkast, in een groot deel van de interieurs zijn deze terug te vinden. Maar hoe leuk is het om zelf een meubelstuk op te pimpen?!

Door een simpel/goedkoop meubelstuk te pimpen kun je het in één klap een duurder, luxer of meer uniek uiterlijk geven. Denk hierbij aan het veranderen van kleur, materiaal of met het toevoegen van accessoires.

In 5 stappen

Stap 1:

Stap 1

Rijdt naar de dichtsbijzijnde Ikea en kies een witte of zwarte versie van het Hemnes nachtkastje.

Stap 2:

Vervolgens breng je een bezoekje aan de Karwei waar je een mooie designfolie uitkiest, wat de bovenkant van je nachtkastje zal vormen. Loop dan direct even langs de deurknoppen/greepjes en kies iets moois uit wat je vindt passen bij de stijl van de folie.

Stap 3:

Ja het meest stomme gedeelte, het hemneskastje in elkaar zetten. Tipje, begin met het laatje. Zorg dat je inplaats van de meegeleverde greep, jouw eigen gekozen greepje erop plaatst.

Stap 4:

Het kastje bouw je op van onder naar boven. De pootjes eerst en als laatste het afdekplaatje. En hiermee moet je even wachten want hier komt het oppimp gedeelte om te hoek kijken. Pak je design folie erbij en plak deze op de bovenste plaat die de bovenkant van het nachtkastje zal vormen. Zorg dat de hoekjes goed vastzitten.

Stap 5:

Plaats je gepimpte bovenkant op het onderstel, rol het laatje erin en klaar is kees! Jouw eigen gepimpte, unieke nachtkastje.

Je kunt je voorstellen dat het nachtkastje op deze manier helemaal kan worden gecustomized en kan worden gemaakt zodat het helemaal past in de stijl van jouw slaapkamer. Een extra touch zou in de vorm van een likje verf kunnen zijn of het opschuren van de toplaag en vervolgens het behandelen van het hout. Een ander idee is het zelf maken van de voorkant van het laatje. Hiervoor kies je eigen materiaal uit, een mooie houtsoort bijvoorbeeld. Je gebruikt het originele frontje van het laatje als stencil en kunt op deze manier een geheel eigen touch geven aan het meubelstuk.

Zou jij dit nachtkastje willen maken?

Related Posts