Home Klustips Ombouw maken voor de wasmachine en droger

Ombouw maken voor de wasmachine en droger

Door Anne

Laten we eerlijk zijn: wasmachines en drogers zijn zo ontzettend handig, maar zo lomp. Een wasmachine wegwerken in een mooie ombouw of kast is een handige manier om deze apparaten uit het zicht te halen. Hier moet je rekening mee houden:

Zorg voor genoeg ruimte

Regel nummer 1 op gebied van de wasmachine en droger wegwerken: zorg voor genoeg ruimte. Bouw de kast niet te strak om de apparaten heen. De droger en wasmachine moeten kunnen bewegen tijdens het wassen, de apparaten moeten hun warmte kwijt kunnen en je moet ooit de apparaten weer uit de ombouw kunnen halen als het nodig is. Door de ruimte te maken hoef je niet de hele ombouw uit elkaar te halen wanneer de wasmachine stuk gaat.

Maak openslaande deuren

Het laatste wat je wilt is brand doordat een wasmachine zijn warmte niet kwijt kan. Zorg er dan ook voor dat je zodra je de wasmachine aanzet, je gebruik kunt maken van openslaande deuren. Zet de deuren dan ook altijd open wanneer je gaat wassen. De wasmachine staat natuurlijk niet altijd aan, dus zodra de was klaar is doe je de deuren weer dicht.

Maak opbergruimte voor wasmiddel

Je bent nu toch bezig: maak gelijk opbergruimte voor je wasmiddel! Maak houten bakken of maak bovenop de ombouw van de wasmachine een lade waar je waspoeder in kunt bewaren.

Extra keukenoppervlak

Aanrader: plaats een aanrechtblad bovenop je wasmachine ombouw. Bij IKEA koop je complete aanrechtbladen vanaf 39 euro. Hierdoor creëer je net wat meer werkruimte voor bijvoorbeeld het opvouwen van de was. Daarbij ziet een aanrechtblad er ontzettend mooi en afgewerkt uit. Misschien is het wel mogelijk om een kraan en gootsteen te monteren in het werkblad? Zo heb je fijne plek voor bijvoorbeeld het voorwassen van kleding.

Lees ook: Zelf de wasmachinekraan vervangen

Een wasmachine ombouw kun je met dit stappenplan zelf maken

Droogrek maken

Heb je het werkblad niet nodig? Maak dan een droogrek boven de ombouw. Maak met steigerbuizen stangen boven de ombouw waar je de was aan kunt hangen. Dit zorgt voor een industriële uitstraling en is daarnaast ontzettend praktisch.

De wasmachine en droger op elkaar

Voor het maken van een ombouw hoef je niet alleen te denken in de apparaten naast elkaar, je kunt ook de ombouw maken door de apparaten op elkaar te stapelen. Hierdoor bespaar je ruimte in de breedte maar is het niet mogelijk om een werkblad te maken. Wel zou je er voor kunnen kiezen om de steigerbuizen tussen de ombouw en de muur te bevestigen. Ontzettend handig!

Lees ook: 8 Tips om je (nieuwe) handdoeken te wassen
Lees ook: Op welke temperatuur kun je het beste wassen

Related Posts