Home RuimteWoonkamer 10x kamerplanten inspiratie

10x kamerplanten inspiratie

Door Maxime

Wie houdt er nou niet van kamerplanten? Het is allang bewezen dat het je huis een gezondere omgeving maakt, de lucht zuivert en geluid dempt. De cactus trend zijn we al enige tijd gepasseerd. Er zijn genoeg andere leuke plant opties waar je je huis mee kunt verblijden. In dit artikel daarom 10 verschillende kamerplanten die misschien wel in jouw huis komen te staan.

1. Chrysalidocarpus lutenscens (Areca Palm)

Dit is een van de beste luchtzuiverende kamerplanten. Het is een mooie volle plant die niet alleen de lucht zuivert maar ook tal van giftige stoffen uit de lucht filtert.

2. Rhapis excelsa bamboe (Stokpalm)

Een echte bamboeplant. Door zijn volle karakter een kamerplant die de kamer vult met groen. Een sfeermaker voor op kantoor of in huis. Het is van oorsprong een Zuid-oost Aziatische plant die erg langzaam groeit. Hierdoor is dit een vrij luxe kamerplant (qua prijs). De bladeren hebben een prachtig waaierig uiterlijk en de stam lijkt op bamboe.

3. Dracaena marginata (Drakenbloedboom)

Dit is een tropische, luchtzuiverende plant en is erg geschikt als plant voor op kantoor, in huis of als sierplant. Hij kan erg groot worden, tot wel meters hoog en een plekje in de zon vind deze plant erg prettig. Het watergeven is simpel. 1x per week laat je hem in een soort badje water staan waarin hij langzaam het water kan opnemen.

4. Sanseveria trifasciata (Vrouwentong)

Deze kamerplant doet s’nachts zijn werk. Het is een woestijnplant en past zich met gemak aan, aan zijn omgeving. Het is een ontzettend makkelijke plant en ook nog eens ijzersterk. Ook deze kamerplant filtert veel van de stofjes in de lucht en optimaliseert daardoor de luchtvochtigheid. En vind je wat keuze hebben fijn? Dat komt dan goed uit met deze kamerplant. Er is wel keuze tussen ongeveer 70 verschillende soorten, maten en kleuren.

5. Philodendron oxycardium (Philodendron)

Een kamerplant voor mannen. Ook voor mannen zijn er wat minder sierlijke, meer “lompe” kamerplanten die mooi passen in een man-cave of een mannen huishouden. Deze kamerplant is een groene reus. Gemakkelijk in omgang en helpt met zijn grote bladeren de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het enige nadeel is misschien dat de plant giftig is, ook voor huisdieren. En nu niet direct denken: “die ga ik dus echt niet kopen..”, want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt keuze uit zoveel verschillende bladervormen en kleuren. Ook in formaat variëren deze planten van 40cm hoog tot een meters hoge plant.

6. Chamaedorea sefritzii (Mexicaanse dwergpalm)

Dit is een wat kleinere decoratieve palm. Het is een exotisch ogende palm en waarschijnlijk een kenmerkende kamerplant. Net als alle palmen is ook deze makkelijk te onderhouden. Maar hij wordt snel groot, soms tot wel 1,80m. De kleur van de bladeren is frisgroen en door de lange bladeren is het een luchtige frisse kamerplant.

7. Monstera ‘Pertusum’ (Gatenplant)

De naam van deze plant komt niet uit de lucht vallen. Deze plant kenmerkt zich door zijn grote ronde bladeren met gaten erin. Dit is de perfecte plant voor iemand die wel groen wil, maar zich niet wil druk maken over of de plant wel genoeg verzorgd wordt. Hij kan goed op een donkere plek staan en heeft niet al te veel water nodig. Daarnaast zuivert ook deze plant de lucht in zijn omgeving en is hij multifunctioneel te gebruiken in een interieur.

8. Musa dwarf (Bananenplant)

Dit is een kamerplant zoals veel mensen die kennen. De langwerpige grote bladeren zullen veel mensen direct kunnen herkennen als de bananenplant. De dwergbanaan, zoals deze plant ook wel heet, zal niet erg groot woorden. Deze plant lijkt heel stoer, maar stiekem is hij best wel kwetsbaar. De bananenplant kan namelijk echt niet tegen tocht en ook zijn kluit mag niet uitdrogen. Zoals je leest is deze plant dus een kamerplant voor gevorderden. Maar weet wel, als je deze plant 6-7 jaar in leven kunt houden, is er een grote kant dat hij je beloont met echte bananen!

9. Spathiphyllum ‘Sweet Lauretta’ (Lepelplant)

De lepelplant is een hele handige kamerplant. Hij laat namelijk precies zien wat hij nodig heeft. Hangende bladeren: water geven! Bladeren wat dof en vaal: voeding geven! Deze kamerplant bloeit ook, en wel met witte kelkvormige bloemen.

10. Euphorbia ingens (Cactus)

En de afsluiter die niet kon missen, toch een cactus. Super hip en super stoer. Hij zal de show stelen in ieder interieur want cactussen vinden we allemaal fascinerend. Het is een makkelijke kamerplant. Groot, grillig en samen met zijn decoratieve functie een echte toegevoegde waarde in je interieur. Door de grote wortelstelsels kan een cactus vocht opslaan waardoor hij zichzelf eigenlijk kan voeden als hij te weinig water krijgt. Super handig!

Welke kamerplant zou jij graag willen hebben?

Related Posts