Home Wonen Doe meer met een LACK-tafeltje van de Ikea; 10 creatieve ideeën

Doe meer met een LACK-tafeltje van de Ikea; 10 creatieve ideeën

Door Marieke
Lack

Bijna iedereen heeft er wel één of meerdere in huis; een LACK-tafeltje van de Ikea. Je weet wel, zo’n klein, vierkant (bijzet)tafeltje, in diverse kleuren verkrijgbaar bij de Ikea. Een Ikea LACK tafel kost maar € 5,99. Snuffel eens rond op Instagram of Pinterest en je komt diverse creatieve ideeën met Ikea meubels tegen, de IkeaHacks. Wij verzamelden de 10 leukste creatieve ideeën met een Ikea salontafel en zetten het in deze blog voor je op een rijtje. Wil je nog meer leuke ideeën? Klik dan door naar Pinterest waar wij diverse leuke foto’s met de Ikea Lack tafel voor je verzameld hebben.

1. Stickers met autoweg of treinrails

Neem vooral eens een kijkje in de webwinkel van Studio Jong. Daar kun je stickers bestellen in de vorm van een autoweg of treinrails. Het zijn korte stukje weg of rails die je aan elkaar kunt plakken en zo krijg je het precies zoals jij het hebben wilt op de tafel. Natuurlijk kun je ook de wegdelen met de rails op één tafel combineren voor nog meer plezier. Maak je tafel af door er stickers van huizen, bomen, vijvers etc. op te plakken. En nu maar lekker rijden met de auto’s of de treintjes. Marchien van Studio Jong schreef een blog met instructies over deze stickers. Je kunt de blog hier lezen.

2. Maak een dierentuin met stickers

Bij Studio Jong zijn ook stickers verkrijgbaar waarmee je een heel leuke dierentuin kunt maken. Plak de stickers op de Ikea Lack tafel, pak je Duplo of Playmobil dieren en poppetjes en spelen maar!

3. Schoolbordverf

Caroline van Kaktussen.nl had ook een leuk idee. Ze verfde een Ikea Lack tafel met schoolbordverf. Met bordkrijtjes kun je nu de mooiste tekeningen op deze tafel gemaakt worden! Het is ook mogelijk om de Lack tafel te beplakken met schoolbordfolie. En zie je die zwarte strookjes op de achterkant van de stoeltjes? Ideaal om de naam van je kinderen daar op te schrijven met een krijtje. Dan weten de kinderen precies welke stoel van wie is.
Nu is in een LACK-tafeltje ook heel goed met een goed stanleymesje te snijden. Snijd een rondje of vierkantje uit de tafel – net iets kleiner dan het bakje – en plaats het bakje erin. Hierin kun je je krijtjes handig opbergen. Klik hier voor een foto van dit idee.

Lack

4. Maak je eigen spel

Op deze Duitse website kun je diverse soorten plakfolie met een spel bestellen en op je Ikea Lack tafeltje plakken; mens-erger-je-niet, dammen, schaken, pokeren of backgammon. Wat is jouw lievelingsspel? Plak de folie op je tafeltje en je hebt altijd je favoriete spel bij de hand!

5. Maak een plantenbak in het Lack tafeltje

Een vaste plantenbak in je tafel? Deze foto zegt eigenlijk al genoeg. Snijd met een stanleymes de vorm van jouw plantenbak uit de tafel en plaats je plantjes erin. Zo heb je altijd een mooie en gezellig bloemstukje op tafel staan … Euh … in tafel staan dus.

https://www.instagram.com/p/BGeVHh4ve7G/?utm_source=ig_embed

6. Maak een speelkeukentje van het tafeltje

Je eigen DIY speelkeukentje maken. Het kan met Ikea. En doordat er wieltjes onder zijn geplaatst is het ook nog eens heel makkelijk te verplaatsen! Ik weet zeker dat dit keukentje urenlang speelplezier biedt,

7. Strand en zee

Een tafeltje met wegdelen, een tafeltje met treinrails, een tafeltje met een spel, een tafeltje met een dierentuin. Het is maar goed dat de tafeltjes makkelijk te stapelen zijn. Een plakfolie met strand en zee geeft weer een heel andere speeldimensie. Ideaal te combineren met Duplo en Playmobil!

8. Een Duplo/Lego-tafel

Van dit idee zijn op internet veel verschillende foto’s te vinden. Iedereen maakt het toch weer volgens eigen ideeën en eigen wensen. Plak op het tafeltje grondplaten van Duplo of Lego en je kinderen kunnen urenlang bouwen aan deze tafel. Het leuke is dat het bouwwerk kan blijven staan en niet aan het eind van de dag afgebroken hoeft te worden. Heb je een grotere Ikea Lack tafel, dan kun je er ook een rechthoek uitsnijden en er een bak inhangen voor alle Duplo- of Legosteentjes. Of schroef geleiders aan de onderkant van de tafel en schuif er een grote kist is. Ideaal zijn hiervoor de Trofast-kistjes die ook bij de Ikea verkrijgbaar zijn. Wil je dit ook gaan maken? Snuffel eens op Pinterest, Instagram en Google en creëer dé tafel die helemaal bij jullie past.

9. Zandtafel

Snijd met een goed stanleymes een gat uit de tafel en hang er een of twee bakken in. Vul deze met zand en tadaa … je hebt een zandtafel! Het is even goed de maten meten om ervoor te zorgen dat de bakken ook blijven hangen aan de randjes, maar is het eenmaal gelukt, dan heb je ook wat!

10. Werkbankje

Heb je een echte Bob de Bouwer in huis? Dan is dit werkbankje wel een superleuke om in huis te hebben staan. Met een heel handig rek om al je gereedschap aan op te hangen. Precies zoals papa dat in zijn schuurtje ook heeft! Kunnen wij het maken? Nou en of!

Op Pinterest verzamelden we nog meer foto’s met creatieve ideeën. Neem gerust eens een kijkje! Welk Ikeahack met de LACK-tafel vind jij het leukst?

Related Posts

2 Reacties

frederieke 22 augustus 2018 - 13:47

Ik heb er vaker gebruik van gemaakt. Al heb je een tafel die niet zou passen in het geheel kan je hem opfraaien met zulke stickers. Eenvoudig genoeg en je hoeft niet te vervangen of te verven. Heel handig hoor!

Antwoord
Uwalls 27 juli 2019 - 20:02

Das sind super Tipps! Vielen Dank für die tollen Ideen.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.