Home Klustips Ikea hack: 8 organisatietips

Ikea hack: 8 organisatietips

Door Maxime
Ikea hack 8 organisatietips

Een georganiseerd leven is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben de wil om dingen op orde te hebben niet. Er zijn ook mensen die het overzicht niet hebben of simpelweg niet kunnen organiseren. Gelukkig is dit op te lossen door inspiratie op te doen vanuit dit artikel. Want organiseren is leuk en makkelijk en helpt soms rust in je hoofd te geven.

1. Magazine houders

Deze zijn handig voor verschillende dingen! Bevestig dit aan de binnenkant van een keukenkastje voor het opbergen van aluminium-, bak-, of vershoudfolie. Of maak verschillende houders aan elkaar vast voor een georganiseerde plek voor de dagelijkse post. Je zou een magazine houder ook in een haakse hoek op de muur kunnen bevestigen voor een handig tafeltje met opbergmogelijkheid.

2. Schoenen opbergen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb zoveel schoenen.. Ik heb sinds een aantal jaren een Ikea hack in gebruik voor het opbergen van mijn schoenencollectie. Ik vind het vaak zonde om mijn mooie schoenen in een kast te gooien/zetten en wilde ze graag in het zicht hebben. Maar zeker niet op de grond. De welbekende LACK serie van Ikea is uitermate geschikt voor het organiseren van jouw schoenen. Deze goedkope wandplanken heb je in verschillende lengtes en kleuren en kun je ideaal boven elkaar hangen om zo een schoenenwand te creëren. Of gebruik het LACK wandrek en plaats deze naast elkaar.

3. Make- up opbergen

Voor meiden met lekker veel make- up is een bezoekje aan de Ikea goud waard. De GODMORGON doos met vakken of bakjes van SKUBB die precies in jouw ladekast passen gaan jouw georganiseerde leven een stuk makkelijker maken bij het fatsoenlijk kunnen vinden van ‘die ene’ lipstick.

4. Kruidenrek

4. Kruidenrek

Het BEKVÄM kruidenrekje is ideaal als schattig houten wandrekje voor bijvoorbeeld in een babykamer. Je kunt er hangers aan hangen en dingen op zetten. Op deze manier houdt je de boel daar ook georganiseerd en kan je kindje niet direct bij alle spulletjes die je normaal op de commode zou zetten.

En over wandrekken gesproken. Kijk ook eens naar de MOSSLANDA schilderijplanken. Deze zijn eigenlijk gemaakt om fotolijsten op te plaatsen zodat je ze niet hoeft op te hangen. Maar bedenk eens hoe gaaf het kan ogen als je er nagellak op zet en door middel van haakjes aan de onderkant een sieradenorganisatie plank maakt?!

5. Alleshouder

Dan de VARIERA alleshouder zoals Ikea ze zelf noemt. Deze is van origine bedoelt om plastic tasjes op te bergen, maar kunnen heel goed functioneren voor het opbergen van schoonmaakspullen. Je kunt er sponsjes in leggen, de sprays eraan hangen en hij is makkelijk in gebruik voor het plastic. Hierdoor trekken er geen giftige vloeistoffen in en kun je bij het morsen makkelijk de omgeving schoonmaken.

Of gebruik het om cadeaupapier in op te bergen. Bevestig het hiervoor net als de magazine houder aan de binnenkant van een kast zodat het netjes in opgeborgen als je het niet nodig hebt.

6. Mini terrarium

De simpele lantaarn BORRBY is heel makkelijk om te toveren tot een soort mini kasje voor wat leuke plantjes. Vervolgens kun je deze lantaarn zowel binnen als buiten plaatsen en is het zowel decoratief als duurzaam.

7. Op rolletjes

De RASKOG roltafel is echt super handig! Deze kun je gebruiken voor het organiseren van gereedschap, make- up, tekenspullen, schoolspullen, keukengerei of plaats dit in het halletje van je huis voor het netjes opbergen van die rondslingerende sleutels en wanten.

8. Op reis

In de auto met kinderen. Vaak willen ze van alles mee en tegen de tijd dat je op de bestemming bent ligt de troep overal en kunnen ze niks meer terugvinden. Ideaal is om de FLÖRT zak met vakken te gebruiken. Plaats deze onder het zitje in de auto en je hebt een georganiseerde auto. Zolang je er creatief mee omgaat kun je heel veel bedenken hiermee.

Welke tip heeft jou op nieuwe ideeën gebracht?

Related Posts