Home RuimteHal Je trap opleuken met vrolijke printen

Je trap opleuken met vrolijke printen

Door Anne

De meeste trappen zijn saai. Wit, grijs, hout.. Heel stijvol, maar echt vrolijk is het niet. Uitpakken kun je doen met trappen en er een vrolijk geheel van maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Middels dit artikelen delen we je graag wat inspiratie over hoe jij je trap zo vrolijk mogelijk kunt bekleden.

Je trap betelegen

Bij de bouwmarkt (en online) vind je heel veel verschillende tegels. Van vierkante exemplaren tot metrotegels, van hexagontegels tot tegels met een Portugese print. Je kunt verschillende kanten op met tegels! Je kunt de tegels als stootborden gebruiken en kiezen voor een mooie overzettrede als traptrede. Meet wel even goed af of de tegels ook passen als stootbord.

Je trap versieren met plakfolie

Is je trap egaal geschuurd? Dan zou je eens kunnen kijken naar plakfolie. Op deze manier hoef je niet te schilderen, maar wordt je trap versierd met een mooie print. Je hebt plakfolie in diverse printjes, denk bijvoorbeeld aan marmer of een ander leuk patroon. Hoe stootvast het materiaal is, is niet te zeggen. Voor wie houdt van verandering is dat geen probleem, dan kun je eens in de zoveel tijd de uitstraling van je trap helemaal veranderen.

Plakvinyl op de trap

In hetzelfde thema als plakfolie: plakvinyl. Plakvinyl is niets naders dan vinyl (of PVC) met een plakstrip aan de achterkant. Hierdoor kun je het vinyl goed tegen je trap aanplakken en hoef je niet te werken met lijm. Bij ‘gewoon’ vinyl is dit wel het geval. Plakvinyl vind je voornamelijk in diverse houtprints. Dit zorgt voor een heel erg mooi en chique resultaat op de trap. Vinyl zonder plakstrip vind je in meer prints, zoals Portugese tegels of een ander vrolijk patroon.

Steenstrips op de trap

Steenstrips op de trap

Heel gaaf: steenstrips op de trap! Steenstrips zijn een rij stenen tegels op een strip. Hierdoor metsel je de stenen niet per stuk, maar per vijf. Je bent snel klaar en het geeft een ontzettend stoere look! Houd er met steenstrips wel reken mee dat de strips iets zullen uitsteken dus dat je trede een stukje korter wordt. Je hebt dus een paar centimeter korter om op te staan, maar dan heb je wel een hele gave trap.

Stootborden maken van laminaat

Mocht het precies zo uitkomen, dan heb je geluk. Wanneer je stootborden even hoog zijn als een plank laminaat, is dit een zeer goede optie voor het bekleden van je trap. Laminaat is bedoeld om op te lopen, dus het gebruik van laminaat als stootbord belooft een lange levensduur. Je vindt laminaat in prachtige kleuren en prints, er zit vast iets naar jouw smaak bij! Zorg wel voor een goede laminaatsnijder en stevige lijm om het laminaat op een nette manier af te snijden en goed op te plakken

LED-verlichting onder je traptreden

Een stoere optie is LED-verlichting! LED koop je in strips en kun je zo onder je traptrede plakken. Vaak kun je LED-strips van kleur laten veranderen. Op maandag kun je gaan voor een blauwe trap, dinsdag is je trap rood en in het weekend maak je de trap groen. Je past met een druk op de knop je trap aan naar jouw stemming! Let er wel goed op dat je snoeren goed wegwerkt. Je wilt niet vanaf een tree struikelen over de snoeren en naar beneden vallen.

Hoe zou jij je trap het liefst willen versieren?

Related Posts