Home RuimteHal Aanschaffen van een traplift: waar moet je aan denken?

Aanschaffen van een traplift: waar moet je aan denken?

Door Joanne

Een traplift kan een echte uitkomst zijn. Door er eentje aan te schaffen kun je langer zelfstandig blijven wonen. De rest van de woning hoeft vaak nog niet drastisch aangepast te worden. De slaapkamer kan gewoon op de eerste verdieping blijven en ook de badkamer hoeft niet naar de begaande grond. Het geeft daarnaast weer wat meer zelfvertrouwen en mobiliteit. Ben je van plan om een traplift aan te schaffen? Dan is wat extra informatie vast meer dan welkom. In dit artikel vertellen we graag waar je aan moet denken en op moet letten.

Heb je een koophuis of een huurhuis?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een belangrijk punt bij het aanschaffen van een traplift. Bij een huurwoning heb je namelijk toestemming nodig om er een te plaatsen. Vraag dit daarom eerst even na en zorg voor schriftelijke toestemming van de huurdersvereniging.

Welk soort traplift heb je nodig?

Er zijn allerlei verschillende soorten trapliften. Zo zijn er speciale opties voor kinderen en voor rolstoelgebruikers. Ook voor blinden of slechtzienden zijn er specifieke trapliften om het makkelijker en veiliger te maken. Kies er een die past bij jouw situatie.

Welke traplift past bij je trap?

Het soort lift is ook afhankelijk van de trap. Een rechte trap is vanzelfsprekend wat eenvoudiger dan een smalle wenteltrap. In veel gevallen zal een traplift dan ook op maat gemaakt worden. Zo weet je zeker dat het goed past en vooral goed functioneert.

Wat is het budget?

Trapliften zijn niet goedkoop, maar het is een waardevolle investering. Je kunt altijd om advies en prijzen vragen bij een bedrijf. Zo heb je een richtlijn van de mogelijke kosten. Mocht je geen groot budget hebben, dan kun je ook nadenken over tweedehandse of gebruikte opties. Neem bijvoorbeeld de trapliften van 123trapliften.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het reviseren en het aanpassen van gebruikte trapliften. Hierdoor zijn de producten duurzaam en betaalbaar! Alles wordt bij inkoop uitgebreid getest zodat ook de veiligheid gegarandeerd goed is.

Welke subsidies zijn er?

Wist je dat er ook subsidies zijn die (een deel van) de kosten eventueel kunnen vergoeden? Het is daarom meer dan de moeite waard om je hierin te verdiepen. Misschien is er ook een subsidie van toepassing op je eigen situatie. Dat is toch mooi meegenomen.

Heb je een tijdelijke traplift nodig?

Het kan ook voorkomen dat je een traplift maar tijdelijk nodig hebt. Het is zonde van het geld om een traplift aan te schaffen terwijl je het maar een paar weken of maanden nodig hebt. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om tijdelijk een traplift te huren.

Related Posts