Home Stappenplannen Zelf een deurmat leggen: volg dit stappenplan

Zelf een deurmat leggen: volg dit stappenplan

Door Joanne

Zelf een deurmat leggen begint bij het uitkiezen van het juiste product. Hier komt meer bij kijken dan je denkt. Voor het beste resultaat kun je ons onderstaande stappenplan volgen. We geven je meteen een aantal praktisch tips. Veel succes!

Stap 1: Bepaal de functie van de mat

Kijk naar de plek waar de mat komt te liggen. Is dat binnen of buiten? En wat is precies de functie van deze mat? Het is belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. Zo kun je namelijk het juiste type kiezen voor jouw wensen. Over het algemeen kun je deurmatten verdelen in drie soorten:

  1. Droogloopmat: Droogloopmatten zijn geschikt voor binnen. Bijvoorbeeld in een gang of hal. Deze mat zorgt ervoor dat er niemand met natte schoenen het huis binnenloopt.
  2. Schoonloopmat: Schoonloopmatten zijn geschikt voor buiten. Door het stugge materiaal kun je eenvoudig de schoenen schoonvegen.
  3. Inloopmat: Wil je het beste van beide werelden? Dan kies je voor een inloopmat. Dit is een combinatie van een droogloopmat en een schoonloopmat. Erg handig!

Stap 2: Kies een geschikt materiaal

Een schoonloopmat voor buiten is gemaakt van een steviger en ruwer materiaal dan een droogloopmat voor binnen. Nadat je de functie hebt bepaald, is het dus makkelijker om ook een geschikt materiaal te kiezen. Je kunt altijd om advies vragen als je hierover twijfelt.

Stap 3: Bepaal de kleur en stijl

Nu is het tijd om je te richten op het uiterlijk van de mat. Heb je al een mooie kleur in gedachten? Of zoek je een deurmat die aansluit bij de stijl van je woning? Het aanbod is ontzettend groot, dus er is altijd wel een mooi product te vinden!

Stap 4: Meet de ruimte op

Ook niet onbelangrijk: meet de ruimte waar de mat komt te liggen goed op. Noteer de afmetingen zodat je het perfecte formaat kunt bestellen.

Stap 5: Laat de mat op maat maken

In de meeste gevallen is het nog beter om een deurmat op maat te kopen. Dan weet je zeker dat het perfect past. Ga eens naar de website van maatwerkmat.nl en bekijk alle mogelijkheden. Dit bedrijf levert uitsluitend matten van het hoogstaande merk Forbo Coral (op de kokosmatten na). De kwaliteit is dus altijd goed!

Stap 6: Leg de deurmat op of in de vloer

Tot slot is het tijd om de mat te leggen. Je kunt het gewoon bovenop de vloer of ondergrond leggen, maar het is ook mogelijk om de mat verzonken in de vloer te plaatsen. Dit is vaak veiliger én mooier. Maak het gat of de put voor de deurmat 2 mm groter aan beide kanten (of bestel de mat iets kleiner) zodat het goed past.

Related Posts