Home Klustips Alle gekheid op een stokkie | 5 originele kapstok-ideeën

Alle gekheid op een stokkie | 5 originele kapstok-ideeën

Door Marieke
Kapstokken

Als vrienden en familie in jouw huis binnenkomen wil je het liefst dat ze gelijk onder de indruk zijn van je interieur. Het eerste wat jouw gasten zien als ze binnenkomen is de hal, om vervolgens hun jas op te hangen aan de kapstok. En zoiets simpels als een kapstok kan al een heel goede indruk achterlaten. Maar het vinden van de juiste kapstok die perfect in jouw hal past, blijkt nog heel erg lastig. Met zo veel verschillende soorten en maten kapstokken is het handig om eerst te bepalen welk soort kapstok in jouw hal past. In dit artikel geven we je een aantal tips. Maar ook nog een aantal originele DIY kapstok ideeën.

Wat is je beschikbare ruimte

Bekijk eerst waar iin je hal je de kapstok wil plaatsen en meet vervolgens de beschikbare ruimte op. Hoe hoog, hoe breed en hoe diep mag de kapstok worden? Houd ook rekening met eventuele verwarming(sbuizen) en openslaande deuren van de meterkast, toilet en kamerdeur. Schrijf de maten op een briefje en neem dat mee naar de winkel. En wil je ook nog een kinderkapstokje? Bepaal dan ook waar je deze wilt hangen.

Welke kleur kapstok wil je

De kleur van je kapstok kan ook heel bepalend zijn voor de sfeer in je huis. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur als wit, of kies voor een heel gewaagde kleur die mooi afsteekt bij je muren. Een kapstok van steigerhout is ook helemaal in.

Welk soort kapstok wil je

Deze keuze voor het soort kapstok is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt. Je kunt kiezen voor een staande kapstok of een kapstok die je aan de muur hangt. Je kunt kiezen voor losse haken aan de muur of een houten lat waaraan de kapstokhaken bevestigd zijn. Maar er zijn ook kapstokken met daarboven een zogenaamde hoedenplank en kapstokmeubelen waarbij een schoenenkast aan vast zit.
Op een hoedenplank hoef je niet alleen je hoed neer te leggen, je kunt er natuurlijk ook bijpassende manden opzetten waarin je je sjaal, muts en handschoenen opbergt.

Haken of hangers

En dan de laatste keuze; wil je je jas ophangen aan een haak, of liever aan een hanger? Of kies voor een kapstok waarbij je allebei de mogelijkheden hebt.

Ga zelf aan de slag

Zo, nu weet je wat je ongeveer wilt hebben. Je kunt nu (online) shoppen op zoek naar dé geschikte kapstok. Maar je kunt ook zelf aan de slag door een originele kapstok te maken. Eerder plaatsten we al een artikel hoe je zelf een kapstok van bezemstelen kunt maken. In dit artikel noemen we vijf originele kapstok ideeën om zelf te maken. Neem ook eens een kijkje op Pinterest voor nog meer originele kapstok ideeën.

#1 Slee Kapstok

Neem één of twee sleeën en hang deze aan de muur. Aan je slee kun je hangers hangen waaraan je je jas op kunt hangen. En je hebt ook gelijk een hoedenplank waar je je hoeden, leuke manden of andere accessoires kunt leggen. Hier vind je een complete DIY stappenplan.

#2 Kapstok met houten kledinghangers

Deze kapstok met kledinghangers is eenvoudig om zelf te maken. Je zaagt een aantal houten kledinghangers net na het midden door en je bevestigt deze naast elkaar op een houten plank. En tada …  je hebt een originele kapstok. En nog een voordeel, het enige wat het je kost zijn een paar houten kledinghangers, een houten plank en wat bevestigingsmateriaal. En het resultaat is geweldig en origineel.

#3 Kapstok van deurknoppen en andere knoppen

Met deurknoppen of andere knoppen en (steiger)hout kun je ook een relatief eenvoudige en goedkope manier een originele kapstok maken. Deze foto spreekt voor zich, maar daarmee heb je wel een heel leuke kapstok in je hal hangen.

#4 Kapstokken van takken

Voor deze natuurlijke kapstok met je wel even een middagje naar het bos en je zaag meenemen. Het is even wat werk maar dan heb je ook wat. Bevestig de takken direct aan de muur, of eerst op een (steiger)houten plank en hang deze vervolgens aan de muur. En al kost het even wat werk om de juiste takken te zoeken en te zagen, maar daarmee heb je wel een geheel natuurlijke, stijlvolle en originele kapstok.

#5 Kinderkapstok beestenboel

En de laatste originele DIY kapstok idee is er speciaal een voor kinderen. Op een (steiger)houten plank schilder je de achterkant van een dier, bijvoorbeeld een leeuw, olifant of giraffe. Ben je niet goed in schilderen, print dan van internet een tekening van de achterkant van het dier en knip het uit waardoor je een sjabloon krijgt. Je schroeft een haakje op het dier zodat het net het staartje van het dier lijkt. En daarmee heb je wel een ontzettend leuk en originele kapstok.

Heb jij nog leuke en originele kapstok ideeën om zelf te maken?

 

 

 

Related Posts