Home RuimteHal Orde en rust in de gang

Orde en rust in de gang

Door bouwsuper

Vaak een ‘vergeten’ stukje van je huis; de gang. En eigenlijk juist de plek waar je naar hartenlust een heel leuk klusproject aan kan ophangen. En ook nog eens een heel dankbaar project, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld je slaapkamer, zullen in verhouding veel meer mensen deze ruimte zien. Aan de slag dus!

Klus orde in de chaos

Het is vaak moeilijk om rust en orde te creëren in je hal. Hier worden schoenen uitgetrokken, jassen opgehangen, tassen neergegooid. Om nog maar niet te spreken over de mutsen, sjaal en regenlaarzen die ook nog eens om de hoek komen kijken zodra het weer buiten grilliger en kouder begint te worden.

Toch is het helemaal niet lastig om orde in deze chaos te klussen. Bedenk wanneer je kinderen hebt dat de kinderkapstok op een andere hoogte wel zo handig is. Daarover straks meer. Begin met het maken van een mooie kapstok voor de volwassenen in huis. Kies voor een stijl die bij jou past. Zo kan je een hele stoere kapstok maken met bijvoorbeeld steigerbuizen of steigerhout. Voor de schoenen timmer je eenvoudig een bijpassend kastje eronder. Handig voor sjaals en mutsen is voor ieder een eigen mand bovenop de kapstok of wanneer je een brede gang hebt, maak je de kapstok ook wat breder. Maak dan aan de ene kant een gedeelte waar de jassen opgehangen kunnen worden en aan de andere kant kies je voor manden of zakken die je kan ophangen. Alle losse spullen kunnen dan makkelijk daarin en verdwijnen van de vloer.

Alle kinderen een eigen kinderkapstok

Wanneer je kinderen hebt, ken je het probleem van een jas ophangen, schoenen opruimen of sjaals en mutsen wegbergen. Kies daarom ervoor om je eigen klusproject te combineren met bijvoorbeeld een kant-en-klare kinderkapstok. Zoek deze samen met je kind uit en hang deze onder jouw project. Zo kunnen ook de kleine kinderhandjes makkelijk bij de haakjes. Kinderen zijn dol op autonomie en zullen gestimuleerd worden hun jas nu eens ook daadwerkelijk op te hangen. Ben je nou heel handig, dan maak je natuurlijk de kinderkapstokken zelf. De mand of plank voor je kind zijn of haar schoenen, sjaals en mutsen personaliseer je eenvoudig door het namen erop te schrijven, of maak de naam in hout en monteer deze erop. Dit kan je natuurlijk ook doorvoeren in de kinderkamer om je kind zo te stimuleren op te ruimen. Op naar orde in de chaos!

Related Posts