Home Klustips Creatief met steigerbuizen

Creatief met steigerbuizen

Door bouwsuper
Creatief met steigerbuizen, de mogelijkheden

Heb je nog wat steigerbuizen en buiskoppelingen over van een oud klusproject? Dan kun je deze buizen en buiskoppelingen in de garage opbergen of gewoon naar de stort brengen, maar in feite kun je hier ook hele leuke dingen mee doen. Welke drie creatieve dingen je kunt doen met een steigerbuis en buiskoppeling, lees je in dit artikel.

Idee #1: een kledingrek maken

Idee #1 een kledingrek maken

Kun je een groot deel van jouw kleding niet opvouwen, maar heb je deze kledingstukken aan een kledinghanger hangen? Dan is het handig om een kledingrek te hebben. Je kunt een kledingrek kant-en-klaar kopen, maar het is ook leuk om je eigen kledingrek te maken. Heb je nog een steigerbuis en enkele buiskoppelingen over, dan kun je deze spullen gebruiken om je eigen kledingrek te maken. Je bevestigt de steigerbuis hoog aan de muur of aan het plafond en je hoeft er alleen nog de kledinghangers aan te hangen. Simpel, maar wel erg leuk!
Tip: hang het kledingrek niet te hoog. Je kunt het rek aan een laag plafond hangen, maar bij een hoger plafond is het beter het rek aan de bovenkant van de muur op te hangen. Je moet de kledingstukken aan het rek namelijk wel eenvoudig en snel kunnen pakken, zonder dat je op je tenen moet gaan staan.

Idee #2: maak er een kast van

Idee #2 maak er een kast van

Heb je nog een hoop steigerbuizen en buiskoppelingen over en ben je erg handig, dan kun je zelfs een kast van je steigerbuizen maken. Je koopt wat wandplanken, je maakt de wandplanken aan de steigerbuizen vast en je stelt op deze manier een unieke stellingkast samen. Het is niet gemakkelijk en duurt ook wel even, maar dan heb je wel een kast die je in geen enkel ander huis of in geen enkele woonwinkel ziet staan.

Een stellingkast is niet alleen handig, maar ook erg mooi te stylen. Je kunt de kast bijvoorbeeld gebruiken om een paar dozen met los slingerende spulletjes in te zetten, maar je kunt er ook allerlei mooie souvenirs, kunstwerkjes en dergelijke in zetten. Een stellingkast is dus niet alleen praktisch, maar kan ook erg mooi zijn in huis. En maak je een hele grote stellingkast van jouw overgebleven steigerbuizen, dan kun je hier ontzettend veel spullen in kwijt.

Idee #3: maak een kapstok

Idee #3 maak een kapstok

Heb je een wat langere steigerbuis over, dan kun je hier een compleet kledingrek van maken. Heb je een kortere steigerbuis in de garage liggen, dan is deze buis misschien te klein voor een kledingrek. Toch betekent dit niet dat je de steigerbuis weg moet gooien. Een kortere steigerbuis kun je namelijk gebruiken voor een kapstok. Je hangt de buis op dezelfde manier aan de muur als je bij een kledingrek zou doen, maar dan hang je er jassen aan. Is het vaak een troep in de hal, omdat er overal jassen rondslingeren? Dan maak je een kapstok van jouw steigerbuis. Dit is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook stijlvol uit.

Lees ook: Zelf een houten wandrek maken

Tip: heb je nog een houten plank in de garage liggen? Dan kun je deze plank op de bovenzijde van de steigerbuizen kapstok bevestigen. De extra ruimte die hierdoor ontstaat, kun je bijvoorbeeld gebruiken om manden met shawls en handschoenen op te zetten of een paar plantenbakken met vrolijke bloemen op te zetten. Je kunt extra opbergruimte van de houten plank overigens ook gebruiken om schoenen op te zetten, maar in dit geval kun je de plank beter aan de onderzijde van de kapstok bevestigen.

Steigerbuizen over? Doe er iets mee!

Zoals je ziet, zijn er in ieder geval drie leuke dingen die je met oude steigerbuizen kunt doen. Gooi jouw oude steigerbuizen daarom niet weg, maar bedenk eens voor jezelf wat je met deze buizen kunt doen. Heb je geen kapstok, kast of kledingrek nodig? Dan kun je vast nog een ander leuk project bedenken voor die oude steigerbuizen. Zoek eens rond op het internet, want dan kom je vanzelf allerlei leuke steigerbuis projecten tegen. Sommige projecten zijn wat ingewikkeld, maar er zijn ook zeker projecten die je als beginnende doe-het-zelver prima op kunt pakken.

Steigerbuizen over Doe er iets mee!

Lees ook: Een ophangsysteem maken met steigerbuizen voor planken
Lees ook: Een onderstel van steigerbuizen maken

Related Posts