Home Ruimte Dé trendkleur van 2018: Ultra Violet

Dé trendkleur van 2018: Ultra Violet

Door Maxime

Een dramatische, provocerende en attente tint paars. De nieuwe trendkleur van 2018 straalt orginaliteit, vindingrijkheid en toekomstgerichtheid uit. Pantone 18-3838 Ultra Violet !

Ultra Violet

Ieder jaar komt Pantone in december met een trendkleur van het desbetreffende jaar. Het is een soort van kleurvoorspelling. Dit is de kleur die kenners verwachten terug te zien in o.a. de mode, het interieur en in de natuur/tuin. Ultra Violet is een mysterieuze blauw-paarse kleur. Paarstinten staan symbool voor een tegencultuur, je onderscheiden van de menigte en artistieke vrijheid. Je kunt het herkennen uit de muziekindustrie waarbij je de paarse tinten terug ziet als persoonlijke expressie en individualisme bij artiesten als David Bowie, Prince en Micheal Jackson.

Ultra Violet wordt vaak genoemd als een rustgevende kleur. Het is een kleur die snel zal worden gebruikt in mindfullness sferen, yoga of meditatie. Ook is het een vrij neutrale kleur. Het is een hintje van kleur maar niet schreeuwend of heftig. Binnen de tuin is het een grote favoriet van vele omdat het net even wat meer kleur kan geven en het mooi afsteekt tussen al het groen.

Interieur

Deze paarse tint is prachtig om toe te voegen in je interieur. Bijvoorbeeld als statement op een wand in de woonkamer, of als kleur in de slaapkamer. Het combineert mooi met rood voor een meer mysterieuze sfeer. De combinatie met oranje zal het meer speels en kleurrijk maken. Ook als diepste kleur in een reeks van paarse tinten zou het prachtig kunnen staan in een omgeving als de badkamer of het toilet.

Het verven van meubels zou ook een mooie optie kunnen vormen. Denk hierbij aan dat zelfgemaakte kastje of een vogelhuisje in de tuin. Of misschien wel het oude kastje van je oma die qua kleur niets doet voor jouw huidige interieur, maar met een likje Ultra Violet verf een tweede leven kan krijgen!

Tuin

In de natuur is paars geen onbekende kleur. Zie het als een echte voorjaarskleur. De eerste krokusjes, een druifje of prachtige blauwe regen (ja, blauwe regen doet soms paars aan) zijn veel toegepaste bloemen en planten in de kleur paars. Paars komt in vele tinten in de tuin. De echte dieppaarse kleur, meer het naar roze neigende paars of toch meer het lichtpaarse/lila. Je vindt het terug in bloemen, vaste planten, heesters en zelfs bij bomen (bloesem).

In de tuin kun je ook meubels terug laten komen in een Ultra Violet tint. Die houten eettafel, bordjes in je moestuin of lekker extreem een heel tuinhuisje. Hierdoor krijg je een echte beach vibe. Dus geef die saaie tuinset eens een goede lik verf en geniet van jouw eigen mini Ibiza!

Waar zou jij een Ultra Violet tint aan willen geven?

Related Posts