Home RuimteTuin Zelf vogelhuisjes maken

Zelf vogelhuisjes maken

Door Anne
Zelf vogelhuisjes maken

Met het voorjaar in het vooruitzicht, is het tijd om de tuin klaar voor het voorjaar te maken. Wat daarbij komt kijken? Onder andere een vogelhuisje! Vogelhuisjes koop je in diverse soorten en maten, maar maak je ook gemakkelijk zelf. In dit artikel vind je verschillende vogelhuisjes die je in een handomdraai maakt met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

Vogelhuisje van een theepot

Vogelhuisje van een theepot

Voor deze DIY heb je de volgende materialen nodig: een plank, een theepot, een theekopje, een schotel en lijm. Wat je gaat doen is de theepot vastlijmen op de houten plank. Leg de plank hiervoor recht neer en zet de theepot erop. Wanneer je de plank verticaal houdt, zal de tuit van de theepot naar beneden hangen. Als je de deksel van de theepot afhaalt, dient het gat als opening voor de vogeltjes. Het theekopje maak je vast onder de tuit van de theepot. Alsof je thee in het kopje schenkt. Het schoteltje lijm je onder het kopje. Het schoteltje en de kop kun je vullen met vogelvoer.

Vogelhuisje van een wijnfles

Vogelhuisje van een wijnfles

Deze DIY maak je met een wijnfles en verschillende stukken hout. Neem de langste plank en boor daar een klein plankje haaks op aan de onderkant. Op dit plankje zal het vogelvoer liggen. Met drie kleine plankjes maak je er opstaande randen van om het vogelvoer niet op de grond te laten vallen. Je kunt deze planken lijmen of boren. Vervolgens neem je de wijnfles en vul je deze met vogelvoer. Draai de houten plank die je net hebt gemaakt op zijn kop en boor de fles er recht op met een stalen beugel en draai het geheel weer om. Het vogelvoer uit de fles zal op het houten plankje stromen. Zodra het zaad op is, vult het zich vanzelf weer aan.

Houten vogelhuisje maken

Houten vogelhuisje maken

Van hout maak je natuurlijk ook gemakkelijk zelf een vogelhuis. Doe dit door vier houten planken tegen elkaar aan te boren. De planken kunnen in een grootte naar keuze zijn, maar maak van twee planken een huisvorm en zorg dat de twee overige planken even hoog zijn als het laagste punt van het huis. Boor of lijm deze delen tegen elkaar, maak de onderkant dicht met een plankje. Boor in het voorste plankje in de vorm van een huis een gat als opening voor de vogels en maak met twee plankjes het huisje dicht. Je huisje is nu af!

Related Posts