Home RuimteHal Een kapstok van bezemstelen

Een kapstok van bezemstelen

Door Maxime

De hal is zeer waarschijnlijk niet de meest aangeklede ruimte van het huis. Al is deze ruimte met een paar simpele aanpassingen heel aantrekkelijk te maken. Bijvoorbeeld met een staande kapstok als eyecatcher. Die maak je in een aantal simpele stappen van bijvoorbeeld bezemstelen.

Wat heb je nodig?

– bezemstelen (4 stuks)
– Jute touw (stevig touw)
– Tie wraps
– Verf (indien je de bezemstelen wilt voorzien van een likje verf)

Let’s begin!

Deze kapstok bestaat uit vier bezemstelen. Deze kun je nieuw kopen bij de bouwmarkt, tweedehands uit de kringloop of misschien heb je wel oude bezemstelen in de schuur staan. Wanneer je in deze DIY gebruik maakt van een oude bezemsteel, schuur deze dan even lichtjes op voor een wat frisse look.

Wil je het graag een kleurtje geven? Dan is dit het moment. Een leuke tip hiervoor: verf een deel in een donkere kleur en de overige delen van de steel in een lichte tint of een grijstint. Maak het punt waar de stelen uiteindelijk samen komen net wat meer speciaal door bijvoorbeeld een accent kleur te gebruiken of een vrolijke tape. Je kunt er ook nog voor kiezen om de stelen natuurlijk te laten.

Samen is leuker

Nu is het punt om even om een extra handje te vragen. Groepeer de vier stelen samen zodat er een vier poot ontstaat die breed genoeg is zodat de kapstok stevig staat. Een persoon houd de stelen op zijn plaats, de ander bevestigd de stelen aan elkaar door er tie-wraps omheen te zetten. Doe dit op ongeveer 1/3 van de stelen. Bind ze zo stevig vast dat de stokken blijven staan. Pak nu het jute touw erbij om eromheen te wikkelen zodat de tie-wraps worden weggewerkt. Dit zou je ook kunnen doen met een leren koord. Dit zou de DIY net wat stoerder kunnen maken. Andere opties zijn er natuurlijk ook nog, het is maar net welke uitstraling je wilt geven aan de kapstok.

Klaar

Het grote voordeel van deze kapstok is dat het een lichtgewicht is die makkelijk verplaatsbaar is. Dus heb je even wat meer ruimte nodig? Geen enkel probleem, klap de kapstok op en voila je hebt weer een beetje meer ruimte. Heb je hem hierna weer nodig. Klap de poten uit elkaar en druk de tie wraps met jute stevig naar beneden.

Deze constructie zou je tevens kunnen gebruiken voor het maken van een speeltent. Dan is het simpelweg het breder maken van de poten (eventueel langere poten), en er een doek overheen draperen.

Hoe ziet jouw kapstok eruit?

Related Posts