Home Wonen 4 praktische zaken om aan te denken tijdens een verbouwing

4 praktische zaken om aan te denken tijdens een verbouwing

Door bouwsuper
Praktische zaken verbouwing

Leuk! Er staat een verbouwing op de planning. Hoewel hier veel bij komt kijken, beloofd het veelal goeds voor de toekomst. Maar behalve breken en timmeren, komt er veel meer kijken bij een verbouwing. Naast de fysieke klussen, zijn er ook een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden. Om je wat op weg te helpen, hebben we een aantal praktische zaken voor je op een rijtje gezet.

1. Bescherming van jouw interieur

Een ongeluk zit in een klein hoekje; zeker bij een verbouwing. Draag dan ook extra zorg voor de bescherming van jouw interieur. Zorg dat de meubelstukken in de te verbouwen ruimte goed beschermd zijn waar nodig. Als het mogelijk is, verhuis je alle meubelstukken direct even naar een andere ruimte. Zo heb je de vrijheid om te werken en hoef je jezelf geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen. Wil je toch ingedekt zijn bij schade aan je meubelen? Bekijk dan eens de inboedelverzekering van Centraal Beheer.

2. Bescherming van de verbouwers

Niet alleen je interieur, ook de verbouwers hebben de nodige bescherming nodig. Zorg voor degelijke werkkleding en schaf indien nodig werkschoenen aan. Moet er in de hoogte gewerkt worden of wordt er een plafond opengebroken? Dan komen een helm en veiligheidsbril zeker goed van pas.

3. Controleer de vergunningen

Het is erg belangrijk om na te gaan of je een vergunning nodig hebt. Mocht je bouwwerk niet aan de eisen voldoen, dan zou je het namelijk zomaar eens af moeten breken. Zonde van al het werk dat er in gestoken is! Neem dus eerst even contact op met de gemeente.

4. Maak een duidelijke planning

Verbouwen met een duidelijke planning en rolverdeling verloopt een stuk soepeler. Niet alleen worden de taken en rollen zo op een overzichtelijke manier verdeeld, ook wordt op deze manier het budget bewaakt. Kijk vooraf welke klussen je zelf aan kan pakken, en waar het verstandig is om een vakman in te schakelen. Je kan het beter op safe spelen!

Related Posts