Home RuimteBuiten Alles wat je moet weten over buitenverlichting

Alles wat je moet weten over buitenverlichting

Door Anne

Hoera! Het is december. Sinterklaas vertrekt bijna het land uit en het is dus tijd om je huis volledig in kerststemming te brengen. Hoe ga je dat doen? Binnen met een kerstboom. Buiten pak je uit met licht! Met deze tips weet je zeker dat jouw huis goed verlicht is deze winter.

Soort verlichting voor buiten

Om je huis goed te verlichten kun je kiezen voor diverse soorten lampen. Je kunt kiezen voor een slinger, voor figuren, voor matten.. Er zijn zoveel mogelijkheden wat betreft kerstverlichting buiten! Wil je het dak versieren? Kies dan voor een mat. Wanneer je een mat met licht hebt, versier je grote stukken huis zonder al teveel moeite. De balustrade van je balkon? Daarvoor is een slinger meer geschikt. Figuren zet je in de voortuin. Het is ook altijd leuk om met licht te spelen dat in slingers naar beneden hangt.

Stroomvoorziening

Het licht moet natuurlijk wel aankunnen. Een goede stroomvoorziening is daarom van essentieel belang. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je er voor kiezen om alle lichtslingers aan te laten sluiten op één stekkerdoos. Let er bij aanschaf wel op dat de stekkerdoos waterdicht is en dus geschikt is voor buitengebruik. De stekkerdoos moet op een stroomvoorziening worden aangesloten. Dit kan binnen zijn of wellicht heb je stroom buiten. Zorg ervoor dat de stroom door een kleine kier gaat of door een raampje dat toch altijd openstaat, zodat je binnen niet extra hoeft te stoken voor niets.

Maak het niet te gek

Uitpakken met licht is fantastisch, maar maak het niet te. Wie de film Christmas Vacation heeft gezien weet hoe over de top versieren kan, maar dat is niet iets wat je wilt. De buren moeten er tenslotte geen last van hebben en automobilisten mogen niet van jouw huis schrikken. Houd het een beetje subtiel en zorg voor een zorgvuldig gekozen verlichting. Een mooie ster voor het raam is ook al heel erg gezellig!

Planten versieren alsof het kerstbomen zijn

Je hoeft je niet te beperken tot je huis: je kunt ook de planten in je tuin versieren! Hang mooie feestverlichting rondom een grote boom of plant die je hebt. Zo heb je je eigen unieke kerstboom voor de deur! Je kunt de plant ook versieren met kerstballen. Maak deze wel goed vast met ijzerdraad of met tiewraps, zo weet je zeker dat de ballen niet weg zullen waaien. En hang natuurlijk niet je mooiste versiering buiten, straks waait het weg…

Hoe versier jij je huis rondom de feestdagen?

Related Posts