Home Ruimte Maak de terrasoverkapping klaar voor de winter

Maak de terrasoverkapping klaar voor de winter

Door Joanne

Wil je ook in de winter optimaal genieten van je terrasoverkapping? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Van praktische aanpassingen tot kleine toevoegingen voor wat extra sfeer. In dit artikel geven we graag wat advies en delen we verschillende leuke ideeën!

Maak de terrasoverkapping dicht met glazen schuifwanden

De aller beste tip is om de terrasoverkapping dicht te maken. Dit kun je onder andere doen met glazen schuifwanden. Zo’n glazen schuifwand doe je in het voorjaar en de zomer open en schuif je tijdens de koude periode weer dicht. Het voordeel van deze grote glazen wanden is dat je nog steeds in contact blijft met de tuin. Je kunt genieten van het uitzicht en er komt heel veel daglicht binnen. Deze aanpassing is even een investering, maar dan heb je ook echt wat! Een moderne overkapping met schuifwanden heeft bovendien een positief effect op de waarde van je woning.

Verwarm de ruimte met een heater

Ook bij een gesloten terrasoverkapping kan er nog wat kou naar binnen komen. Je kunt de ruimte eenvoudig wat aangenamer maken door een heater op te hangen. Er zijn ook luxe terrasverwarmers verkrijgbaar die je midden in de kamer kunt plaatsen. Doe dit alleen als er echt genoeg ruimte voor is.

Haal buiten naar binnen

Achter het glas heb je natuurlijk mooi zicht op de tuin. Maar het is nog gezelliger als je wat meer groen naar binnen haalt. Dit doe je door middel van (zo veel mogelijk) kamerplanten. Een terrasoverkapping met glazen wanden is perfect voor planten en bloemen die veel daglicht nodig hebben, maar niet zo goed tegen de kou kunnen. Het is zelfs mogelijk om een aantal buitenplanten onder je dichte overkapping te laten overwinteren.

Leg extra kussens en dekens neer

Het is niet nodig om altijd de verwarming aan te zetten. Je kunt jezelf ook warm houden met extra kussens op de bank en een heerlijke warme deken. Misschien kun je dan tijdens de zachte winterdagen zelfs de deuren eventjes open zetten voor wat frisse lucht.

Creëer een gezellige sfeer

Maak de gezellige sfeer helemaal compleet met typische winterse decoratie. Vooral kaarsjes en sfeerverlichting zorgen meteen voor een knus resultaat. Ook een groot vloerkleed is een mooie optie. Is jouw terrasoverkapping niet helemaal dicht? Kies dan voor een speciaal buitentapijt. Dit soort tuinkleden zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Van een flinke regenbui en sneeuw tot het felle zonlicht in de zomer.

Related Posts