Home Industrie Beveilig je bedrijfsterrein beter met een spijlen hekwerk

Beveilig je bedrijfsterrein beter met een spijlen hekwerk

Door Judith

Bedrijfsterreinen worden steeds vaker het mikpunt van criminelen. Er is relatief veel te halen voor inbrekers. In bedrijven staan immers vaak computers, professioneel gereedschap en dergelijke zaken. Daarom wil je je bedrijfsterrein zo goed mogelijk beschermen. Een goed hekwerk kan al veel ellende voorkomen, want inbrekers kiezen liever voor een gemakkelijker terrein.

Spijlen hekwerk: hoe ziet dat eruit?

Een spijlen hekwerk is een hekwerk dat bestaat uit dikke spijlen. Voor industrieterreinen en beveiligde tuinen worden een spijl dikte van 25 mm geadviseerd. Dit is een dikte die niet door te knippen is met een betonschaar. De enige methode om een spijlen hekwerk met geweld open te maken, is door een slijptol te gebruiken. Het is overbodig om te melden dat inbrekers dit liever niet doen omdat het nogal opvallend is. Er zijn drie typen spijlen hekwerk: met een gladde bovenkant, met doorlopende verticale spijlen of met punten op de bovenrand. Vooral de laatste twee typen worden vaker gebruikt op bedrijfsterreinen omdat het moeilijker is er overheen te klimmen. Een spijlen hekwerk is sowieso veiliger dan een dubbelstaafmat, omdat deze eenvoudiger te beklimmen is. Ook kan deze opengeknipt worden, wat met een spijlen hekwerk niet lukt.

Poort in het spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk maakt je bedrijfsterrein een stuk veiliger. Maar dat geldt natuurlijk alleen als je ook zorgt voor een veilige poort. Het is verstandig om je hekwerk te kopen bij een specialist. Die heeft ook goede poorten die inbraakproof zijn. Bij MTHekwerken.nl kun je bijvoorbeeld een volledig spijlenhekwerk met poort op maat bestellen voor je bedrijfsterrein. De meeste standaard poorten zijn enkel of dubbel en worden afgesloten met een cilinderslot. Is dit slot van goede kwaliteit (SKG***), dan is het voor een inbreker niet eenvoudig om het open te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een (elektrische) schuifpoort. Bij elk type spijlenhekwerk vind je diverse poorten in dezelfde stijl, zodat het goed past bij je gekozen hekwerk.

De hoogte van het hekwerk

Er zijn hekwerken in diverse hoogten. Voor particulieren wordt vaak gekozen voor een beperkte hoogte, bijvoorbeeld 150 cm. Voor bedrijfsterreinen is dat meestal niet voldoende. Een inbreker kan hier namelijk vrij gemakkelijk overheen klimmen. Een hekwerk van 220 cm of hoger is dan een betere keus. Dan is in de meeste gevallen een ladder nodig om over het hekwerk heen te klimmen. Dat is opvallend en dus niet de favoriete methode van inbrekers. Het hekwerk zelf houdt een handige inbreker niet buiten, want inbrekers kunnen overal binnenkomen. Een inbreker houdt echter wel rekening met een hogere pakkans en hij zal liever een bedrijfsterrein ‘bezoeken’ waar hij met minder werk en risico binnen kan komen.

Een spijlen hekwerk heeft als groot voordeel dat inbrekers liever ergens anders gaan proberen. Ze willen liever niet teveel tijd kwijt zijn aan een inbraak die een relatief hoog risico oplevert. Een hekwerk wordt ook vaak gecombineerd met IP camera’s, waardoor de inbrekers tijdens hun ‘klus’ in beeld komen. Ga je je bedrijfspand verbouwen? Houd dan ook rekening met goede beveiliging. Kies niet alleen voor een goed hekwerk, maar ook voor goede afsluiting en (camera) bewaking om je eigendommen te beschermen.

Related Posts