Home RuimteBuiten De voordelen van openslaande garagedeuren

De voordelen van openslaande garagedeuren

Door Joanne

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe garagedeur kom je veel verschillende soorten tegen. Denk aan een simpele kanteldeur, sectionaaldeuren, elektrische garagedeuren en openslaande garagedeuren. Ieder soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over alle positieve punten van een dubbele openslaande garagedeur (ook wel de Duoport genoemd). Zo kun je bepalen of het een geschikte keuze is voor jouw garage!

Voordeel 1: Gemakkelijk in gebruik

Openslaande garagedeuren staan vooral bekend om het comfort. De deuren zijn namelijk erg gemakkelijk in gebruik. Open één deur om snel naar binnen en buiten te lopen. Als je beide deuren opent, creëer je direct een brede doorgang om doorheen te rijden. Het kost weinig kracht en tijd om de openslaande deuren te bedienen.

Voordeel 2: Isolerende functie

Als je kiest voor openslaande garagedeuren van hoge kwaliteit, is ook de isolatiewaarde heel hoog. Door de goed geïsoleerde panelen is de temperatuur in de garage goed onder controle te houden. In combinatie met de juiste afdichting is de garage vrijwel tochtvrij en ontstaat er geen condensvorming. Hierdoor kun je de garage niet alleen gebruiken als opslag voor voertuigen, maar ook voor andere (kwetsbare) spullen.

Voordeel 3: Erg onderhoudsvriendelijk

Tegenwoordig worden de meeste garagedeuren gemaakt van een onderhoudsvriendelijk materiaal. De Duoport deuren van Novoferm zijn bijvoorbeeld gemaakt van staal en aluminium. Dit is erg eenvoudig schoon te maken en heeft verder nauwelijks onderhoud nodig.

Voordeel 4: Kan tegen een stootje

Openslaande garagedeuren van hoogwaardige materialen (zoals staal en aluminium) zijn erg sterk en roestvrij. Hierdoor kun je er wel jaren plezier van hebben! Vaak wordt er daarom ook een goede en lange garantie gegeven op deze producten.

Voordeel 5: Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Deze garagedeur is uiteraard helemaal aan te passen naar jouw smaak. Het is natuurlijk belangrijk dat de stijl aansluit bij de uitstraling van je woning! Je kunt daarom niet alleen de kleur en dessins van de openslaande deuren bepalen, maar ook de look van de profileringen.

Voordeel 6: Veel uitbreidingsmogelijkheden

Tot slot kun je een eenvoudige garagedeur uitbreiden met allerlei extra’s. Hiermee maak je het nog nét wat luxer, gemakkelijker of veiliger. Zo kun je een gasdrukveer laten plaatsen zodat de deur altijd stevig open blijft staan. Of laat een paar ramen in de deuren zetten voor extra daglicht. Je kunt daarnaast kiezen voor ingebouwde LED verlichting of de garagedeuren uitbreiden met het Politiekeurmerk Veilig Wonen om de kans op inbraak te verkleinen.

Related Posts