Home RuimteTuin Je tuin gezellig maken in de winter

Je tuin gezellig maken in de winter

Door Judith

In de winter heb je vaak meer behoefte aan gezelligheid. Een warme, knusse sfeer waarin je heerlijk kunt ontspannen en die je helpt de donkere wintermaanden door te komen. En dat geldt niet alleen voor binnenshuis: ook de tuin kan best wat gezelliger worden gemaakt! Als de tuin eenmaal winterklaar is gemaakt en alles wacht tot een voorjaar, is dat het ideale moment om de tuin ook in de winter gezellig te maken.

Verlichting

Zorg voor gezellige, sfeervolle verlichting in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor LED verlichting, maar ook kerstverlichting is populair om te gebruiken in de winter. Bij Nostalux vind je ook diverse soorten verlichting om de tuin gezelliger te maken in de winter.

Decoraties

Ook extra decoraties kunnen de tuin een stuk gezelliger maken. Zo kun je kiezen voor een mooi vogelhuisje of vogelbadje in de tuin. Uiteraard zijn ook schuttingdecoraties een leuk idee, zeker als je zelf je schutting hebt gemaakt.

Vuurkorf

Vuur geeft altijd een mooi, warm en gezellig licht. Daarom is een vuurkorf niet alleen handig in het najaar om langer buiten te kunnen zitten, maar ook in de winter om de tuin extra sfeer te geven. Je kunt de vuurkorf ook inrichten met houtblokken en kerstverlichting voor een gezellige sfeer.

Groenblijvende planten

Kies een aantal groenblijvende planten in de tuin. Natuurlijk kun je je tuin vol zetten met struiken en bomen die in de zomer prachtig bloeien, maar zorg dat je tuin in de winter niet te kaal en te saai wordt. Buxussen, coniferen en hulst zijn mooie winterplanten om in de tuin te hebben.

Winterbloeiers

Zodra de kortste dag voorbij is en de winter strenger wordt, beginnen sommige bloemen juist met bloeien. Denk aan sneeuwklokjes, die als eerst de kopjes boven de koude grond uitsteken. Om in januari/februari gezellige bloemetjes in de tuin te hebben, moet je nu de bloembollen in de tuin planten.

Tuinmeubels

Sommige soorten tuinmeubels kun je maar beter naar binnen halen als de kou eraan komt. Echter, wanneer je hebt gekozen voor mooie houten meubels kunnen die je tuin in de winter meer sfeer en gezelligheid geven. Denk aan een houten bankje of een steigerhouten loungeset.

Houtopslag

Heb je een open haard, of wil je gewoon een erg sfeervolle tuindecoratie? Dan maak je een mooie houtopslag, waar je grote blokken haardhout in stapelt. Is het bedoeld als decoratie, dan hoef je minder rekening te houden met de luchtstroom dan wanneer je een open haard hebt en het hout goed moet kunnen drogen.

Je tuin kun je gemakkelijk zelf gezelliger maken in de winter. Je begint hier meestal aan als de tuin winterklaar is gemaakt. Ondanks het feit dat je waarschijnlijk meer binnen bent dan in de tuin, is het fijn om gezelligheid in de tuin te hebben in de winter. Zo kom je gemakkelijker de koude wintermaanden door. Een gezellige tuin; dat kun je zelf!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.