Home Ruimte Nieuwe kozijnen financieren; 5 mogelijkheden

Nieuwe kozijnen financieren; 5 mogelijkheden

Door Marieke
Kozijnen financieren

Je hebt de beslissing genomen. Je huis is al langer toe aan nieuwe kozijnen, maar je portemonnee laat het eigenlijk nog niet toe. Nieuwe kozijnen plaatsen is best een duur geintje. Maar nu is het echt tijd om ze te laten vervangen en je gaat op zoek naar mogelijkheden om ze te financieren. Nieuwe kozijnen financieren? In dit artikel noemen we 5 mogelijkheden.

Tip 1: Vergelijken

Hoe vaak zijn ze bij jou al aan de deur geweest? Ze bellen bij je aan en vragen of je interesse hebt in een offerte voor nieuwe kozijnen. Voordat je het weet heb je een afspraak staan en een week later zit er iemand bij je aan de keukentafel om je alles uit te leggen en krijg je een offerte. Besluit nooit op basis van één offerte. Laat ongeveer 4 verschillende kozijnenmakers bij je langskomen om een offerte uit te brengen. Vergelijk deze offertes goed met elkaar. Bij de één zitten er standaard horren bij, terwijl bij de ander daar nog een meerprijs voor wordt berekend. Zo kunnen er nog meer verschillen zijn tussen de ene kozijnenmaker en de andere.

Ga ook af op je gevoel, in welk bedrijf heb je het meeste vertrouwen dat het goed gaat komen? Soms kun je er beter maar iets meer voor betalen als je er meer vertrouwen in hebt. En lees ook op internet de verschillende reviews die je over dat bedrijf kunt vinden. Vergelijken = namelijk besparen! En let erop dat goedkoop ook wel eens duurkoop kan worden.

Tip 2: Sparen

Vaak weet je al een aantal jaren van tevoren dat er eens nieuwe kozijnen geplaatst zal moeten worden. Zelf kozijnen financieren met het geld op je spaarrekening is natuurlijk de allergoedkoopste manier om je kozijnen te financieren. Als je het al aan ziet komen, kun je er al een aantal jaren van tevoren voor sparen. Zet maandelijks een bedrag apart dat je reserveert voor kozijnen.

Tip 3: Lagere energierekening en hogere waarde van je huis

Houd er ook rekening mee dat je met nieuwe kozijnen ook geld bespaart op je energierekening. Nieuwe kozijnen isoleren een stuk beter dan de oude en een deel van je investering verdien je weer terug met je lagere energierekening. Probeer eens uit te rekenen hoeveel dat maandelijks scheelt op je energiekosten.

Daarnaast wordt je huis meer waard met nieuwe kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij, verbeteren de isolatie van je huis en gaan jarenlang mee. Je huis wordt er meer waar door!

Tip 4: Geld lenen (kost altijd extra geld!)

Maar wat als je het geld echt niet op je rekening hebt staan en je kozijnen zijn toch toe aan vernieuwing? Dan kun de kozijnen financieren door geld te lenen. Voor kozijnen kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Door middel van de opgevraagde offertes weet je ongeveer hoeveel de kozijnen zullen gaan kosten. Dit bedrag leen je en betaal je vervolgens in termijnen weer terug. Een persoonlijke lening kent een vaste rente die ook nog eens aftrekbaar is.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Je spreekt met de kredietverstrekker een maximum bedrag af waarbinnen je onbeperkt mag opnemen en aflossen. Je betaalt een variabele rente over het daadwerkelijk opgenomen leendeel.

Als je een lening wilt afsluiten, vergelijk dan eerst de rente bij de verschillende kredietverstrekker. Dit kan al heel veel geld schelen. Tussen de duurste en goedkoopste verstrekker kan zo’n 4% renteverschil zitten. Maar let op; een goedkope rente wil niet altijd zeggen dat het ook de goedkoopste aanbieder is. Lees vervolgens goed de voorwaarden welke andere kosten er nog in rekening worden gebracht.

En als laatste tip als het gaat om een lening; een langere looptijd klinkt leuk, maar dan ben je vaak wel duurder uit in verband met een hogere rente. Probeer zo een kort mogelijke looptijd te kiezen waarop je de lening terugbetaalt. Hoe eerder je van de lening af bent, hoe beter het is.

Tip 5: Betaalplan

Veel leveranciers van kozijnen bieden je een betaalplan aan. Je kunt het totale bedrag verdeelt over termijnen aan de leverancier betalen. Let echter wel op hoe hoog de rente is, maar ook de looptijd waarop je het betaald moet hebben.

Related Posts