Home Wonen 3 zonnepanelen trends in 2019

3 zonnepanelen trends in 2019

Door bouwsuper
Zonnepanelen trends

Zonnepanelen worden steeds populairder, helemaal nu bekend is dat de energieprijzen de komende jaren verder gaan stijgen. Dan is een investering die je binnen 10 jaar terugverdient een slimme keuze. Maar wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van zonnepanelen in 2019? Je leest het in dit artikel.

Trend 1: Geïntegreerde zonnepanelen

De grote, blauwe vierkanten op het dak zijn voor sommige mensen een doorn in het oog. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: zonnepanelen geïntegreerd in je dak. De zonnepanelen vallen zo op gelijke hoogte met je dakbedekking, waardoor je ze minder goed ziet. Door bijvoorbeeld voor zwarte dakpannen en zwarte zonnepanelen te kiezen, heb je helemaal een strak eindresultaat.

Trend 2: Zonnepanelen huren

Ben je niet gek op het uiterlijk van zonnepanelen of vind je de prijzen van zonnepanelen te hoog om je dak ermee te voorzien? Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen zonnepanelen te kopen, maar om ze te huren. Zo hoef je niet na te denken over de grote uitgave en heb je ook geen kind aan de installatie en bijvoorbeeld de verzekering en het onderhoud. Wat kost zonnepanelen huren? Afhankelijk van de partij waar je huurt, betaal je ongeveer € 70 per maand.

Zonnepanelen trends 2019

Trend 3: Sla je zonne energie op in een batterij

De energie die je zonnepanelen opwekken gebruik je natuurlijk het liefst. Als je deze energie niet gebruikt, wordt het nu teruggegeven aan het energienet, waardoor iemand anders profiteert van jouw groene energie. Het is nog niet gangbaar om je zonne energie op te kunnen slaan. De batterijen die hiervoor geschikt zijn, waren altijd hoog geprijsd. In 2019 daalt de prijs van deze batterij steeds meer, waardoor het voor meer mensen betaalbaar wordt.

Related Posts