Home RuimteSlaapkamer Zelf je slaapkamer verbouwen

Zelf je slaapkamer verbouwen

Door bouwsuper
Slaapkamer verbouwen

Het verbouwen van je slaapkamer kan op veel verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een nieuwe slaapkamer door alleen de basis aan te pakken, je kunt echter ook kiezen voor een complete verbouwing. Krijg je eindelijk een bad in je slaapkamer en openslaande deuren naar je tuin of balkon. Zelf je slaapkamer verbouwen? Dat kan alleen als je slechts de basis aan wilt pakken.

Soms is het opfrissen van de slaapkamer al genoeg

Soms kan het opfrissen van je kamer al voldoende zijn. In dat geval pak je de plinten, het plafond, de kozijnen, de vloer en de muren aan. Een nieuw verfje, een nieuw behangetje en nieuwe raambekleding, je slaapkamer zal er onherkenbaar mooi uitzien. Let eens op hoeveel de raambekleding doet met de ruimte. Ook een dergelijke klus kost je vaak veel geld. Stel van tevoren vast wat je maximaal uit wilt geven.  Vervang ook meteen het matras. In dit artikel lees je alles over de keuzes die je in dit opzicht moet maken.

Een kast conform jouw wensen en eisen

Je kunt ook kiezen voor een kast op maat, over de gehele breedte van de wand.  Behalve een zee aan ruimte, krijgt je slaapkamer ook een totaal andere uitstraling. Je laat de kast geheel naar jouw wensen en eisen maken, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. De kasten worden tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt. Een kast op maat geeft een ruimtelijk effect en creëert rust op elke slaapkamer.

Kast in je slaapkamer

Maak ook een lichtplan

Wil je echt iets nieuws en grondig verbouwen, dan staat er binnenkort een badkuip naast je bed. Dit heeft vaak wel de nodige voeten in aarde, want je zult een aannemer in de arm moeten nemen die de afvoer van warm en koud water op deze ongebruikelijke plek voor zijn rekening moet nemen. Een pittige klus, maar wel zeer goed mogelijk. En wie wil dat nou niet, zo van je bed de badkuip in stappen? Wat je ook kunt doen is werken met openslaande deuren, deuren die zo aansluiten op je tuin of op je balkon. Behalve dat je een enorme extra lichtopbrengst in je slaapkamer hebt, heb je zo soms het gevoel gewoon in je tuin te slapen. En dat is een heerlijk gevoel. Tenslotte: maak een lichtplan met daarin de basisverlichting, lampjes voor aan het hoofdeinde van het bed en leeslampjes om ’s avonds nog even een boek te kunnen lezen. Je maakt je slaapkamer dus zo mooi als je zelf wilt.

Related Posts