Home Ruimte De grootste trends in zonwering voor 2018

De grootste trends in zonwering voor 2018

Door bouwsuper

Hoewel de zon voorlopig nog weinig te zien is in Nederland, is het altijd leuk om alvast na te denken over de eventuele aanpassingen aan huis en tuin. In 2018 zullen er weer een aantal nieuwe trends ontstaan omtrent zonwering, zoals markiezen, inbraakbestendige rolluiken en domotica. In dit artikel doe je je inspiratie op voor jouw nieuwe zonwering voor deze zomer.

Goed geïsoleerde rolluiken

Rolluiken worden steeds populairder in Nederland. Dit komt voornamelijk door het feit dat de Nederlander steeds meer controle wil hebben over het klimaat van een woning met als resultaat: steeds beter geïsoleerde rolluiken. De nieuwste rolluiken zijn dusdanig goed geïsoleerd dat je er gemiddeld zo’n 30% mee bespaart op de jaarlijkse stookkosten. Naast dat je er veel geld aan energie door bespaart, voorkom je ook nog eens dat inbrekers vrij spel krijgen. Deze hou je er namelijk een stuk gemakkelijker mee buiten de deur. Vind jij rolluiken lelijk? Dan geven we je graag nog even het volgende mee. Rolluiken zijn een stuk voordeliger dan de andere soorten zonwering en bijna ieder type rolluik is gemakkelijk te matchen met bijvoorbeeld de gevel of de kozijnen van het raam. Al met al zijn rolluiken dus zeker het overwegen waard.

Zonwering op maat

Hierboven gaven we je een tip die gerelateerd is aan de trend over klimaatbeheersing van de meeste Nederlanders. Een andere belangrijke trend bij de Nederlander van 2018 is dat deze graag persoonlijk geholpen wordt bij het aanschaffen van een nieuw product. Dit resulteert in het feit dat bedrijven steeds meer producten op maat gaan maken. In 2018 zal het dus voordeliger worden om zonwering op maat te bestellen. Ideaal, aangezien dit in de meeste gevallen ook nodig is.

Domotica

Een trend die nog in de beginnende fase is, maar zeker groter wordt, is domotica. Een synoniem van domotica is ‘huisautomatisering’. De afgelopen jaren zijn er steeds meer technische snufjes in een woning te plaatsen die te maken hebben met domotica. Denk hierbij aan het automatisch uit- of inschakelen van de verwarming of de sloten. Maar ook zonwering mag in 2018 niet ontbreken. Deze zonwering detecteert de opkomende zon en klapt automatisch uit. Ideaal voor de mensen met een groot budget die voorkeur geven aan design.

Related Posts