Home Geen categorie Doe meer met aluminiumfolie! 10 ideeën

Doe meer met aluminiumfolie! 10 ideeën

Door Marieke
Aluminiumfolie

Waar gebruik jij aluminium allemaal voor? De meeste mensen zullen het gebruiken om over een bordje met wat overgebleven voedsel heen te vouwen, voordat het in de koelkast gezet wordt. Maar wist je dat je met aluminiumfolie zoveel meer kan? In dit artikel geven wij je 10 andere ideeën wat je kunt doen met aluminiumfolie!

Kreukels uit je kleding strijken

Heb je ook wel eens last van die hardnekkige kreukels in je kleding die er maar niet uit willen, hoe vaak je er ook met de strijkijzer overheen gaat? Gebruik dan eens aluminiumfolie. Leg een stuk aluminiumfolie op de kleding en ga er dan met de strijkijzer overheen. Het folie neemt snel warmte op en verdeelt deze gelijkmatig. Dit zorgt ervoor dat de kreukels en vouwen binnen no-time uit de kleding zijn verdwenen.

Voorkom statisch wasgoed

Heb je ook zo’n last van statische kleding zodra je het uit de droger haalt? Je krijgt bij het uithalen van de kleding de ene tik na de andere. Dit kun je voorkomen. Maak een aantal zeer compacte proppen van aluminiumfolie van een centimeter of 5 en stop deze bij je wasgoed in de droger. Je kleding zal nu flink minder statisch uit de droger komen.

Last van muizen?

Muizen knagen zich overal doorheen! Nou ja, bijna overal dan. Muizen zullen hun tandjes nooit in aluminiumfolie zetten. Heb jij de kieren ontdekt waardoor de muisjes naar binnen komen, dicht deze dan met een prop aluminiumfolie. Je zult voorlopig geen last meer hebben van muizen.

Gebruik ze als cupcakevormpjes

Je dochter vraagt je of je samen met haar cupcakes wilt bakken. Je hebt een gezellig bakmoment met z’n tweeën en het beslag staat klaar om in de vormpjes gegoten te worden. Maar dan kom je erachter dat je helemaal geen cupcakevormpjes in huis hebt. Geen nood! Pak een rol aluminiumfolie en maak daar in je muffinhouder cupcakevormpjes van. Giet je beslag erin en zet ze in de oven! Geniet daarna van de overheerlijke cupcakes!

Zilverpoets

Je hebt helemaal geen zilverpoets nodig om je zilver te poetsen. Neem een emmer en bekleed deze met een stuk aluminiumfolie. Daar daarna al je zilverwerk in de emmer. Doe er 2 scheppen soda bij en giet er vervolgens 3 liter kokend water bovenop. Even goed mengen en de emmer een kwartiertje laten staan. Na een kwartier haal je het zilverwerk uit de emmer en spoel je het af onder de kraan. Je zilverwerk ziet er weer helemaal uit als … zilver!

Gebruik het als schuurspons

Zul je net zien, je wilt net gaan schoonmaken, maar je bedenkt je ineens dat je de schuurspons de vorige keer weg hebt moeten gooien, maar helemaal geen nieuwe hebt gekocht. Neem een prop aluminiumfolie en poetsen maar! Met een prop folie kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig een overrooster of barbecuerooster schoonmaken.

Scharensliep

Knippen met een botte schaar is niet prettig. Een botte schaar kun je weer scherp maken met aluminiumfolie. Vouw een stuk folie een aantal keren dubbel zodat het een dikke strook wordt. Met de schaar knip je nu een paar keer in de folie en je schaar zal weer scherp worden.

Vogels wegjagen

Heb jij struiken met lekkere vruchten in je tuin? Zoals frambozen, bramen of druiven? Vogels vinden die ook lekker en voor je het weet hebben ze je hele struik leeggegeten. Voorkom dit door stroken aluminiumfolie aan de takken te hangen. Op deze manier jaag je vogels op een makkelijke manier weg.

Bewaren van verfkwasten

Vandaag ben je klaar met verven, maar morgen wil je graag weer verder en het liefst met dezelfde kwast. Zorg ervoor dat je kwast niet hard wordt door ze in aluminiumfolie te wikkelen. De volgende dag kun je de kwast zo weer gebruiken.

Waar gebruik jij aluminiumfolie allemaal voor?

Related Posts