Home Stappenplannen Handleiding: het aanbrengen van een gietvloer met coating

Handleiding: het aanbrengen van een gietvloer met coating

Door bouwsuper
Giet vloer handleiding

Steeds meer woningen in ons land worden ingericht volgens de industriële stijl. Wil jij ook zo’n stijl in jouw woning? Dan moet het plaatje natuurlijk wel kloppen. Industriële meubels en accessoires worden bijvoorbeeld nog mooier als ze worden gecombineerd met een strakke vloer. Wil jij jouw woning geheel in de industriële sfeer krijgen? Dan mag een gietvloer natuurlijk niet ontbreken. Het mooiste is natuurlijk een gietvloer met beschermende toplaag. Maar hoe wordt een gietvloer met coating eigenlijk aangebracht? We leggen het je uit in dit artikel.

1. Egaliseer de vloer

Voordat je een gietvloer aan kunt brengen, moet je eerst aandacht besteden aan de ondervloer. Het is namelijk van groot belang dat de ondervloer egaal is. Waarom? Omdat het anders niet mogelijk is om een strakke gietvloer aan te leggen. Controleer de vloer daarom altijd eerst op oneffenheden en werk deze weg.

2. Breng primer aan

Nu de ondergrond egaal is, wordt er speciale primer voor een gietvloer op aangebracht. Dit materiaal zorgt er ten eerste voor dat de ondergrond steviger wordt. Daarnaast hecht de gietvloer zelf een stuk beter aan de ondergrond wanneer de ondergrond eerst voorzien wordt van primer. Is de primer aangebracht? Dan moet deze eerst goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

3. Vul de laatste oneffenheden op

Ook als de ondergrond egaal is gemaakt kan deze door de primer toch weer oneffenheden bevatten. Dit los je echter simpel op met behulp van de zogeheten schraplaag. Met behulp van dit middel verdwijnen de laatste oneffenheden uit de vloer. Ook deze laag moet weer eerst goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap. Voor een optimaal droogproces is het handig om de ruimte op kamertemperatuur te houden.

Giet vloer

4. Begin met de gietvloer

Is de schraplaag goed droog? Dan kan de gietvloer zelf worden aangebracht. Verwacht niet dat dit even snel gedaan is, want dit is een tijdrovende klus. Een gietvloer wordt namelijk volledig met de hand aangebracht. Tip: begin aan de buitenkant en werk vanaf de muur naar het midden van een ruimte. Dat zorgt voor het mooiste resultaat.

5. Maak het af met de coating

Is de gietvloer in de gewenste kleur aangebracht? Dan ontbreekt er nog één ding: de coating. Waarom deze toplaag onmisbaar is? Omdat deze zorgt voor een strakke afwerking en een optimale bescherming van de gietvloer.

Zelf gietvloer aanbrengen of laten doen?

Zoals je kon lezen is het aanbrengen van een gietvloer geen makkelijke opgave. Wil jij dat de vloer er straks perfect bij ligt en dat je jarenlang van je gietvloer kunt genieten? Dan is het aan te raden om een professional als M2 Vloeren in te schakelen voor het aanbrengen van jouw gietvloer. De medewerkers van dit bedrijf zijn gespecialiseerd in gietvloeren, waardoor jij verzekerd bent van een strakke vloer!

Related Posts