Home Geen categorie Een verhuislift huren; hier let je op!

Een verhuislift huren; hier let je op!

Door Marieke
Alles wat je moet weten over het verhuren van een verhuislift

Als je je verhuizing door een verhuisbedrijf laat verzorgen, dan hoef jij je niet druk te maken om de grote zware spullen die van boven naar beneden moeten. Bij een verhuisbedrijf werken mannen die wel gewend zijn om zware spullen te sjouwen en die weten wat ze doen. Voor grote spullen die te groot of te zwaar zijn gebruiken ze een verhuislift. Als jij zelf je verhuizing regelt, dan heb jij niet meteen mankracht en een verhuislift om handen en zul je het zelf moeten regelen. Gelukkig kun je altijd een passende verhuislift huren zodat jij jouw spullen veilig naar boven kunt brengen. In dit artikel vertellen wij je alles over het huren van verhuisliften.

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift wordt ook wel een ladderlift of een meubellift genoemd. Het is een lift die wordt gebruikt om zware spullen één of meerdere verdiepingen omhoog of omlaag te brengen. Dat scheelt jou eindeloos veel sjouwwerk de trap of en af. En niet alle spullen kunnen door het trapgat heen naar beneden omdat ze te groot zijn, daar kan een verhuislift ook enorm handig voor zijn.

De voordelen van een verhuislift

Ja, maar een verhuislift huren kost toch weer extra geld en een verhuizing is toch al duur genoeg? zou je denken. Dat is waar. Door een verhuizing zelf te regelen bespaar je heel wat kosten. Toch kan het huren van een verhuislift wel de investering waard zijn. Het eerste voordeel van een verhuislift is dat jij je geen breuk hoeft te tillen aan spullen die eigenlijk te zwaar zijn. Je plaatst je meubelstuk eenvoudig op het plateau en de lift brengt het voor jou naar boven.

Door gebruik te maken van een verhuislift loop je ook minder risico op schade aan je meubels. Het risico is er wel, maar wordt wel flink verminderd. Daarnaast verloopt een verhuizing ook stukken en stukken sneller wanneer je gebruik maakt van een verhuislift. En, last but not least, bij het sjouwen van zware meubels kan er een hoop misgaan en kunnen mensen gewond raken. Het gebruik van een verhuislift is een stuk veiliger.  

Soorten verhuisliften

Voor het verhuizen vanaf de eerste tot de tiende verdieping kun je prima toe met een verhuislift op aanhanger. Deze verhuislift kun je achter de meeste auto’s met trekhaak plaatsen. Je kunt de verhuislift zo makkelijk zelf ophalen en weer terugbrengen.

Een verhuiswagen op bestelwagen gebruik je voor het verhuizen naar nog hogere etages.

Wat kost een verhuislift?

De prijs voor een verhuislift wordt doorgaans per uur gerekend. Als je een hele dag een verhuislift huurt, dan wordt er ook wel eens een dagtarief gehanteerd. Hoe langer je de lift huurt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om iemand in te huren die de lift bedient. Deze verhuizer kan helpen met tillen, maar weet ook precies hoe je je spullen moet vastmaken op de lift. Het kost dan wel wat extra, maar het kost jou minder kopzorgen en doordat iemand met ervaring je helpt kun je sneller klaar zijn en heb je minder risico op schade aan je meubels.

Wat kost dan een verhuislift? Dat is lastig te zeggen omdat elke aanbieder andere tarieven hanteert. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook afhankelijk van het soort lift je huurt en of je er een professionele verhuizer bij wilt. Grofweg kun je rekenen op zo’n € 60,- tot € 80,- per uur.  

Wat beïnvloed de prijs?

  • De lengte van de lift: hoe langer de lift kan, hoe hoger het uurtarief zal zijn.
  • Met of zonder bemanning: een logische, een verhuizer kost immers ook geld.
  • Het uurtarief of dagtarief: het ene verhuurbedrijf hanteert een ander tarief dan het andere bedrijf.

Prijsvergelijking

Wil je graag de beste deal voor een verhuislift? Dan doe je er goed aan om verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Zet eerst voor jezelf op een rijtje welk soort lift je precies nodig hebt, hoeveel uur je de lift nodig hebt en of je er bemanning bij wilt huren of niet. Vervolgens ga je op internet op zoek naar verschillende verhuisbedrijven en ga je bekijken welke tarieven ze hanteren. Ook kun je bij elk bedrijf een offerte opvragen.

Bespaartips

  • Vermijd spoed en weekenden: veel bedrijven hanteren een hoger tarief als je met spoed of in het weekend een verhuislift wilt huren.
  • Kies een verhuurbedrijf bij jou in de buurt: dit om eventuele voorrijkosten te vermijden.

Nog enkele tips

  • De lift kan natuurlijk niet op planten en bomen geplaatst worden, je zult voor je huis verharde ruimte moeten hebben voor het plaatsen van de lift.
  • Bespreek het plaatsen van een verhuislift eventueel met (onder)buren. Wel zo prettig voor je buren en de goede verstandhouding.
  • De meubels die je met de lift naar boven brengt zullen wel door het raam heen moeten kunnen. Houd ook daar rekening mee.

Lees ook: Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Related Posts