Home RuimteTuin Je barbecue schoonmaken; 6 tips

Je barbecue schoonmaken; 6 tips

Door Marieke
Barbecue schoonmaken

Het weerbericht geeft een zomerse temperatuur aan. Iedereen is buiten te vinden, maar ook in de supermarkt is het een drukte van belang. Barbecuevlees, salades en stokbrood zijn niet aan te slepen. Na lang wachten is het weer eens tijd om vrienden en familie uit te nodigen en de barbecue aan te steken. Maar na zo’n gezellige avond van lekker eten, drinken en samenzijn, komt daar altijd weer het onvermijdelijke. De barbecue schoonmaken. Een behoorlijk lastig klusjes met al dat vet en aangekoekt eten. In dit artikel lees je handige tips en tricks om op een eenvoudige manier je barbecuerooster schoon te maken en te onderhouden.

Vuiniszak

Nooit is het schoonmaken van je barbecuerooster zo makkelijk geweest. Smeer het rooster in met wat afwasmiddel en stop het rooster daarna in een vuilniszak. Voeg er wat warm water aan toe en knoop de zak dicht. Laat het een nachtje weken en de volgende dag kun je het vuil en vet er heel makkelijk afvegen en is je rooster weer klaar voor een volgend gebruik.

Kranten

Een andere manier is de krantentechniek. Misschien ken je ‘m al van het schoonmaken van de ruitjes in de open haard of voor het ramen zemen. Ook het schoonmaken van een barbecuerooster gaat heel eenvoudig met kranten. Maak de kranten nat en wikkel het rooster in de natte krachten direct nadat je klaar bent met barbecueën. Laat het rooster een nachtje weken. De volgende ochtend veeg je met de sponsje of een doekje de laatste resten er heel eenvoudig af.

Gazon

Heb jij een mooi gazonnetje in de tuin? Dan is dat gazonnetje een prima middel om het rooster schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het afgekoelde! rooster in het gras te leggen. Als je rooster niet is afgekoeld zul je een afdruk van het rooster in het gras blijven zien. De volgende ochtend kun je zo met een doekje al het vet en vuil van het rooster vegen. De barbecue schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig.

Aluminiumfolie

De eerste tip is om tijdens het barbecueën aluminiumfolie op het rooster te leggen. Voorkomen is immer beter dan genezen? De tweede tip is, als je hier geen gebruik van maakt, om het rooster schoon te poetsen met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en het vuil en vet vliegt er zo vanaf.

Citroen

Citroen lost vet op. Snijd een citroen doormidden en smeer met een halve citroen het hele rooster in. Laat de citroensap een paar uurtjes zijn werk doen. Daarna veeg je alle viezigheid er binnen no-time af en is je rooster weer klaar voor de volgende keer.

Hitte

Je kunt er ook voor kiezen om het rooster te laten voor wat het is en het niet schoon te maken. Als je de volgende keer gaat barbecueën stook je de barbecue flink op, op de hoogste stand. Het vuil op het rooster verkoolt. Doe dit ongeveer 10 tot 15 minuten. Daarna kun je het aangekoekte vuil zo wegvegen met een barbecueborstel en de barbecue is meteen klaar voor een volgend gebruik. Als je deze manier vanaf het eerste moment je de barbecue gebruikt toepast, zal het rooster op zijn allermooist blijven.

Welke manier pas jij altijd toe om het barbecuerooster schoon te maken? Pas wel op met agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen je rooster beschadigen en wordt het steeds lastiger om het rooster schoon te maken. Het beste is altijd om natuurlijke manieren van barbecue schoonmaken toe te passen voor een langer behoud en plezier van de barbecue.

 

Related Posts