Home Geen categorie Bedrijfstuin inrichten: zo pak je het aan

Bedrijfstuin inrichten: zo pak je het aan

Door bouwsuper
Bedrijfstuin inrichten: zo pak je het aan

Een bedrijfstuin is een hele waardevolle toevoeging. Zowel voor grote kantoorruimtes als voor een kleinere werkomgeving. Het biedt medewerkers en ondernemers een fijne plek om te genieten van natuur. Er kan worden geluncht in de pauze, maar er kan ook buiten worden gewerkt – mits daar rekening mee is gehouden in het tuinontwerp. Daarnaast zijn er nog een paar andere belangrijke aandachtspunten voor het inrichten van een bedrijfstuin. We bespreken ze in het onderstaande artikel.

1. Doel van de tuin

De eerste stap is om het doel van de tuin duidelijk te krijgen. Wat wordt de belangrijkste functie? Zal de bedrijfstuin enkel worden gebruikt in pauzes ter ontspanning of moeten er ook buitenvergaderingen kunnen plaatsvinden? Houd hier rekening mee tijdens het maken van het tuinplan Het is verstandig om professionele hulp in te schakelen voor de landschapsarchitectuur. Dan weet je zeker er een juiste verhouding is tussen functionaliteit en esthetiek.

2. Aanpassen op de omgeving

Houd altijd rekening met de natuurlijke omgeving van de tuin. Kijk met welke grondsoort je te maken hebt, hoe de zon staat en wat er het beste aansluit op de buurt. Kies de planten, bloemen, bomen en struiken met zorg. Het is zonde als er op een donkere plek een hele border wordt aangelegd met groen dat eigenlijk zon nodig heeft.

2. Aanpassen op de omgeving

3. Onderhoudsvriendelijk

Een bedrijfstuin of kantoortuin moet natuurlijk onderhoudsvriendelijk zijn. Vaste planten zijn daarom een betere investering dan eenjarige planten. Ook winterharde hagen en sterke bomen zijn een slimme aanschaf. Overweeg om het tuin- en boomonderhoud te laten uitvoeren door specialisten. Met goed onderhoud blijft het groen niet alleen langer mooi, maar creëer je ook een veilige omgeving. Je wilt niet het risico lopen dat een zieke boom omvalt of dat er grote takken naar beneden vallen door slecht onderhoud.

4. Duurzaamheid in de tuin

Maak gebruik van duurzame materialen en milieuvriendelijke oplossingen in de tuin. Wellicht is een irrigatiesysteem, een regenton of juist een compostbak een goede aankoop. Zorg er daarnaast voor dat tuinmeubelen, hekwerk en overkappingen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Hoe langer de levensduur, hoe beter!

5. Weersbestendige zitjes

Het is niet handig om iedere dag de zitplekken in de bedrijfstuin af te dekken of op te bergen. Kies daarom voor weersbestendige tuinmeubelen die je het hele jaar door buiten kunt laten staan.

6. Looppaden en toegankelijkheid

Maak je bedrijfstuin rolstoelvriendelijk en goed toegankelijk voor iedere doelgroep. Het is belangrijk dat iedereen van het stukje natuur kan genieten. Denk goed na over de looppaden, een veilige route en de juiste bestrating.

Related Posts