Home Stappenplannen DIY; maak je eigen verjaardagskalender

DIY; maak je eigen verjaardagskalender

Door Marieke
Verjaardagskalender

Met deze DIY heb je een schitterende verjaardagskalender aan de muur van je woonkamer, hal of toilet hangen. Hiermee vergeet je nooit meer een verjaardag van familie of vrienden.

In dit artikel geven we een stappenplan van de verjaardagskalender zoals op de foto te zien is. Je hoeft je er natuurlijk niet aan te houden, je kunt een kalender naar geheel eigen ideeën vormgeven. In plaats van twee houten planken kun je ook kiezen voor één heel lange plank, of neem één plank en maak twee kolommen.

Op deze kalender zijn de maanden en het woord ‘verjaardagen’ bovenaan geschreven. Ook dit kan natuurlijk anders. Vervang het woord verjaardagen bijvoorbeeld door ‘birthdays’, ‘anniversaires’, ‘family birthdays’, ‘family and friends’, ‘jarigen’ of ‘people we love’, enz. Je hoeft het ook niet te schrijven, je kunt er ook letters opplakken en daar de woorden mee vormen. Denk aan vilten letters, de houten letters van scrabble, plakletters, verven met een sjabloon, of waar je maar voor kiest.

Neem eens een kijkje op Pinterest voor nog veel meer leuke voorbeelden.

Benodigdheden verjaardagskalender

Werkwijze Verjaardagskalender

  • Dan nu de werkwijze van de verjaardagskalender zoals is gemaakt op bovenstaande foto.
  • Schrijf bovenaan beide houten platen het woord verjaardagen.
  • Meet met een centimeter af waar je de haakjes wilt plaatsen om daar de touwtjes aan te spannen. Op elke plaat span je 6 touwtjes. Zorg voor evenveel afstand tussen de touwtjes. Zet met een potlood stipjes op de plek waar je de haakjes in wilt schroeven.
  • Boor met een klein boortje de gaatjes en schroef de haakjes erin.
  • Knip 12 stukken touw en span elk touwtje tussen 2 haakjes. Knoop de uiteinde van het touwtje aan de haakjes. Doe dit 12 keer. Knip de uiteinden van de touwtjes af.
  • Schrijf boven elk touwtje een maand.
  • Geef elke wasknijper een mooie kleur met verf of stift. Je mag diverse kleuren gebruiken, of neem één kleur. Als de verf droog is, kun je er met zwarte stift de dag en de naam van degene die op deze dag jarig is op schrijven. Hang de wasknijper bij de betreffende maand. Voorbeeld: Elin is op 13 oktober jarig. Schrijf op de wasknijper ‘13 Elin’ en hang de wasknijper bij oktober. Schrijf eventueel op de achterkant het geboortejaar.
  • Schroef aan de achterkant nog haakjes bovenin waaraan je de houten platen aan de muur kunt hangen.

Succes met deze DIY!

Related Posts