Home Klustips PVC vloer leggen: 6 tips

PVC vloer leggen: 6 tips

Door Joanne

PVC vloeren zijn populair! En dat is ook helemaal niet zo vreemd. Het materiaal is namelijk vochtwerend, slijtvast en makkelijk schoon te maken. Het is daarom heel begrijpelijk dat je zo’n vloer in de kamer zou willen. Het goede nieuws is dat het leggen van een PVC vloer helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. In dit artikel delen we een paar handige tips waar je mee aan de slag kunt!

1. Het type vloer

Er zijn drie verschillende typen PVC vloeren. Het is verstandig om hier van tevoren het een en ander over te weten. Elk soort heeft namelijk een andere eigenschap. Verdiep je hier goed in voordat je iets aanschaft.

  • Klik PVC:

Het klik systeem lijkt erg op kliklaminaat. Hierdoor kun je eenvoudig zelf de PVC vloer leggen. Een ander voordeel van dit systeem is dat je het makkelijk uit elkaar kunt halen. Handig voor een verhuizing!

  • Zelfklevend:

Dit type heeft een plaklaag waardoor je het gewoon op de ondergrond kunt plakken.

  • Dryback:

Een dryback variant wordt verlijmd op een basisvloer. Het is daarom aan te raden om dit door professionals te laten doen. Deze optie is dus minder geschikt voor een doe-het-zelf klus.

2. Jouw stijl

Het fijne aan een PVC vloer is dat er allerlei soorten verkrijgbaar zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen het type of systeem, maar ook de look! De vloer van kunststof kan een heel realistisch houtpatroon hebben. Van donkerbruin eiken tot een vergrijsde kleur. Ook zijn er steenpatronen en prachtige varianten met een uitstraling van natuursteen. Met al deze keuzes zit er vast iets moois voor je tussen!

3. Goede ondervloer

Voordat je de vloer gaat leggen, moet de ondervloer in orde zijn. Alles moet schoon, egaal en droog zijn. Dit zorgt voor het beste resultaat. Daarnaast kun je bij de Dryback PVC vloer geen houten ondervloer gebruiken.

4. Gereedschap en benodigdheden

Denk naast de vloer ook aan de kleine benodigdheden: een hamer, een mes, meetgereedschap, een potlood en bijpassende plinten. Pak alles er alvast bij zodat je meteen kunt beginnen.

5. Acclimatiseren

Het laatste onderdeel van de voorbereiding is het acclimatiseren. De vloer moet 48 uur (in de verpakking) in de ruimte liggen. Daarna kun je pas beginnen met het monteren.

6. Het monteren

Aan de slag! Bedenk in welk patroon je de PVC vloer gaat leggen en waar je gaat beginnen. Klik de PVC stroken vast en klopt het vervolgens vast met een rubberen hamer. Poets de vloer daarna nog even op en klaar is Kees!

Related Posts