Home Verlichting Inspiratie: zelf een lamp maken van hout

Inspiratie: zelf een lamp maken van hout

Door Joanne

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het zorgt voor een gezellige sfeer en is tegelijkertijd erg praktisch. Als je zin hebt in een nieuw Do It Yourself project, is het wellicht leuk om zelf een lamp te maken. Dit is vaak eenvoudiger dan je denkt! In dit artikel delen we 6 ideeën ter inspiratie. Bij iedere lamp is er gebruik gemaakt van hout, omdat dit materiaal eenvoudig te bewerken is. Welk voorbeeld is jouw favoriet?

1. Vloerlamp met verfijnde houten poten

We beginnen met een minimalistische driepoot vloerlamp. Zeker als ervaren thuisklusser is deze staande lamp eenvoudig na te maken. Dit basisontwerp kun je daarnaast aanpassen op jouw favoriete woonstijl. Voor een Scandinavische look kies je voor een lichte houtsoort en dunne poten. Wil je de vloerlamp wat stoerder maken? Maak de driepoot dan wat breder en robuuster. Koop daarnaast een bijpassende lampenkap die deze stijl nog meer benadrukt. De kappen van Directlampen zijn een goede optie. Op deze webshop vind je allerlei lampenkappen in verschillende formaten, kleuren en stijlen.

2. Tafellamp met voet van hout

Hou je wel van een creatieve look en ben je niet bang voor een tijdrovend project? Dan zijn deze tafellampen misschien een tof voorbeeld! Ook bij dit ontwerp is het weer belangrijk om een mooie lampenkap toe te voegen. Bekijk het assortiment van Directlampen en kies een kleur die goed aansluit bij de rest van je interieur.

3. Houten geometrische hanglamp

Hanglampen met geometrische vormen zijn een hele trendy toevoeging aan je woning. Bij zo’n ingewikkelde vorm is het waarschijnlijk handig om van tevoren een online stappenplan op te zoeken. Je kunt het DIY project ook wat eenvoudiger maken door te kiezen voor een standaard piramidevorm of een vierkant.

4. Houten bureaulamp met zwenkarm

Een verstelbare lampenvoet is de ideale basis voor een bureaulamp. Geef deze houten lamp een minimalistische look door de lichtbron als blikvanger te gebruiken. Zorg er wel voor dat de lamp de juiste sterkte heeft en dus niet te fel is.

5. Design lamp van boomstam

Dit moderne design ziet er direct indrukwekkend uit, maar is eigenlijk heel makkelijk na te maken. Met goed gereedschap kun je een stuk van een boomstam uithollen en netjes gladschuren. Alleen nog een gat voor de lichtbron erin en de lamp is klaar!

6. Houten plank met spots

Tot slot kun je een houten plank gebruiken als moderne hanglamp. Verwerk er een aantal (LED) spots in en hang de plank stevig aan het plafond. Zet er nog een paar groene kamerplanten op om het een speelse touch te geven.

Related Posts