Home materiaal 5 situaties waarin bedrukt afzetlint van pas komt

5 situaties waarin bedrukt afzetlint van pas komt

Door bouwsuper
5 situaties waarin bedrukt afzetlint van pas komt

Of je nu aan het bouwen bent of juist met een ongelukkige situatie te dealen hebt, soms kan het handig zijn als je een bepaald gebied kunt afzetten op een manier die duidelijk communiceert waarom toegang verboden is. Afzetlint bedrukken met een tekst en ontwerp naar eigen keuze is mogelijk en kan erg handig zijn. We bespreken vijf situaties waarin bedrukt afzetlint van pas komt.

Betonvloer gestort

Stel, je hebt net een betonnen fundering gestort. Het duurt een tijdje voordat dat uitgehard is, en tot die tijd wil je dat er niemand overheen loopt. Ook niet als het op het oog wel lijkt alsof het hard is. Jij kunt dan immers weer opnieuw beginnen met het creëren van een egale fundering. Dan is het handig als je bedrukt afzetlint hebt om hiervoor te waarschuwen en de toegang te versperren.

Pas geverfd

Als je net iets geverfd hebt, wil je voorkomen dat mensen dat oppervlak aanraken. Dat is in jullie beider belang. Jij wilt niet opnieuw hoeven schilderen, en de ander wil geen verf aan zijn handen of op kleding krijgen. Als je dan de boel kunt afzetten met bedrukt afzetlint dat duidelijk maakt dat het om natte verf gaat, kun je dit soort ongelukjes voorkomen.

Om bouwmaterialen heen

Ben je met een groot bouwproject bezig, dan heb je doorgaans ook een stapel met bouwmaterialen die in feite vaak onbeheerd achtergelaten wordt. Voor sommigen zal het dan aantrekkelijk zijn om daarvan te stelen. Het is lastig om dit te voorkomen, maar met afzetlint kun je in ieder geval markeren dat toegang verboden is voor mensen die er niets te zoeken hebben en het iets moeilijker maken om er bij te komen.

Pas ingezaaide tuin

Een tuin inzaaien is best een klus. Er is tijd nodig voordat je er resultaat van ziet. Vooral in de eerste fase is het niet wenselijk dat er mensen over de pas ingezaaide delen lopen of rijden, want op die manier kan potentiële begroeiing in de kiem gesmoord woorden. Om dit te voorkomen je afzetlint plaatsen met een tekst als ‘pas ingezaaid’ erop, zodat mensen kunnen zien dat ze de tuin niet moeten betreden.

Bedrukt afzetlint

Sink hole

Sink holes kennen de meeste mensen enkel van televisie. Soms komt er een in het nieuws die een heel stuk straat opgeslokt heeft. Het lijkt allemaal een ver-van-je-bed-show, maar de realiteit is dat sink holes overal kunnen ontstaan. Ook in Nederland. En je merkt het pas op het moment dat de grond opgeslokt wordt en het gat ontstaat. Om te voorkomen dat mensen nietsvermoedend dat gat in stappen, kun je bedrukt afzetlint gebruiken om mensen hiervoor te waarschuwen en ongelukken te voorkomen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij een gerichte waarschuwing van pas kan komen. Alle reden dus om je het laten bedrukken van je eigen afzetlint te overwegen voor situaties als deze.

Related Posts