Home Ruimte Boomstammen in je interieur

Boomstammen in je interieur

Door Anne
Boomstammen in je interieur

Hout is hip, dat kunnen we niet meer ontkennen. Of het nu gaat om hout verwerken in decoratie of er complete meubels van maken, alles kan en mag met dit prachtige verschijnsel uit de natuur. Boomstammen zijn hierbij vromen die steeds vaker terugkomen en een warme sfeer geven aan je interieur. Middels dit artikel delen we graag inspiratie over boomstammen in je interieur!

Heb je al eens nagedacht over een tafel van een boomstam? Hartstikke gaaf! Dit robuuste exemplaar zorgt voor veel sfeer in huis en geeft je woning een eigentijdse look. Daarnaast is je tafel helemaal uniek. Geen boom is hetzelfde, dus je tafel ook niet. Je kunt zelf aan de slag, maar er zijn inmiddels ook genoeg bedrijven die deze tafels voor je maken (bron afbeelding).

Ook leuk: boomstammetjes als bijzettafel! Je vindt ze in diverse woonwinkels, maar je kunt ook zelf aan de slag. Laat de boomstam goed drogen en haal de schors er vanaf. Schilder de boomstam in kleuren die passen bij je interieur of laat hem lekker kaal. Wederom geldt: je hebt een uniek exemplaar in huis)!

Ook leuk boomstammetjes als bijzettafel!

Super stoer om boomstammen te gebruiken als flessenhouder. De boomstam zal een eigentijdse sfeer geven aan je keuken en je kunt je flessen wijn bewaren op een unieke manier. Zorg voor een goed gedroogde stam en maak hier gaten in zo groot als flessen wijn zijn. Begin met een klein gat boren en maak dit steeds groter. Wees voorzichtig, hout is natuurlijk een natuurproduct en wanneer je eenmaal de perfecte boomstam hebt gevonden, wil je deze niet verpesten.

Boomstammen kunnen prima dienen als standaard voor je lamp! Het mooie aan hout is dat je kunt kiezen voor de kleur, patronen en vormen die jij mooi vindt. Ga jij voor lomp en robuust? Of kies je subtiel en een wat smallere stam of tak. Monteer er een mooi snoer aan en in combinatie met een grote lamp heb jij de perfecte lampenstandaard!

Een kapstok van een boomstam kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Een boomstam horizontaal monteren door middel van kabels, touwen, steigerbuizen, noem maar op. Het is mogelijk om binnen iedere stijl een kapstok te ontwerpen met een eigen uitstraling. Maar net waar je voorkeur ligt!

Ben je op zoek naar andere dingen die je kunt doen met hout? Je vindt hier alles over houten salontafels en decoratie die je zelf kunt maken met hout. Heb jij zelfgemaakte items in huis van hout?

Related Posts