Home Ruimte Je huis inrichten met zelfgemaakte decoraties

Je huis inrichten met zelfgemaakte decoraties

Door bouwsuper

Yes, je hebt je droomhuis gevonden! Dit wordt helemaal jouw plekje waar jij de komende jaren door gaat brengen. Het leukste, maar direct ook het lastigste komt alleen nog: de inrichting. Hoe ga jij je huis inrichten zonder veel geld kwijt te zijn? Als je langs woonboulevards gaat, loopt dit bedrag namelijk al snel op… De oplossing is dichterbij dan je denkt. Steek je handen maar vast uit je mouwen, want je gaat deze nog goed gebruiken.

Hout is goud

Het voordeel aan hout is dat het overal bij staat en het de ruimte meteen een huiselijke sfeer geeft. Dit betekent: tijd om te DIY’en met hout! Ga op een rustig middagje eens langs een bouwmarkt op zoek naar pallets en planken. Met hout kun je namelijk van alles in elkaar knutselen dat niet zal misstaan in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een leuk tafeltje, een krukje, een houten schilderijtje voor aan de muur of misschien zelfs een mooi bankje voor in de tuin. Zet vier houten palen onder een houten pallet en een schattig tafeltje is geboren! Let er wel op dat je het hout eerst schuurt om te voorkomen dat er splinters aan zitten. Geef er vervolgens nog een likje verf aan en je meubelstuk is ready voor gebruik. Ben je sowieso 100% fan van hout? Dan is het ook leuk om deze stijl terug te laten komen in de kleine dingetjes. Ga bijvoorbeeld voor een houten telefoonhoesje (je kunt ook zelf een hoesje ontwerpen), een houten klok en een houten krukje. Happiness is homemade!   

Creatief met muurschilderingen

Ben jij geboren met een creatieve knobbel en ben je gek op kunst? Dan zijn muurschilderingen een leuke uitdaging om te proberen! Mocht het mislukken, kun je er altijd weer een likje verf overheen halen. Het leuke aan muurschilderingen is, dat je het oog flink voor de gek kunt houden. Dit maakt het alleen maar extra leuk! Wil je al jaren een leuk raam in die ene muur maar is het teveel rompslomp om te realiseren? Met een prachtige muurschildering van een raam ben je al een heel eind! Om deze schilderingen zo goed mogelijk te doen lukken, is het een aanrader om online naar inspiratie te zoeken. Haal op een rustig middagje je tablet eens tevoorschijn, doe je oordopjes in en vind jouw ideale muurschildering.

Helder licht

Lampen zijn ware decoratiestukken in het huis. Met lampen kun je een sfeer maken of breken. Het leuke is, dat je met lampen echt bijna álles kunt doen wat je wilt! Wil jij twee hoeden als lampenkamp? Zo geregeld! Onderstaand een paar ideetjes voor lampen die jij zelf in elkaar knutselt:

  • Glazen pot: koop een glazen pot met een deksel en maak vervolgens een gaatje in het deksel die precies groot genoeg is voor de lamp. Dek vervolgens het gat af zodat de lamp blijft zitten in de pot en hang ‘m gezellig met een paar anderen aan een draadje aan het plafond.
  • Houten lampenkamp: wat je nodig hebt zijn verschillende platte stokjes hout (soort ijslolly stokjes), een frame van een lamp en een stuk touw. Allereerst is het aan jou om te bepalen in wat voor kleur je de stokjes verft. Plak vervolgens stokjes aan elkaar vast door ze te bevestigen aan het frame van de lamp, bind hierna zowel om de boven- als de onderkant een touwtje en je unieke lamp is klaar!
  • Lamp met touw: blaas een ballon op, haal een stukje touw door de lijm en wikkel deze warrig om de ballon heen zoals je het zelf leuk vindt. Let er wel op dat je de tafel afdekt met kranten, de telefoons beschermt met telefoonhoesjes en je de stoelen even wegzet, want met lijm kan het nogal een kliederboel worden. Zodra je tevreden bent met je warrige omhulsel, laat je de lijm ongeveer vijf uur drogen. Prik hierna de ballon lek en bevestig het omhulsel om lampjes. Deze eigen creatie wordt zonder twijfel de trots van de kamer!
  • Gevulde lamp: wat ook een sierlijke, stijlvolle decoratie is, is om een gloeilamp te vullen met grijze kleine steentjes en een klein plantje. Een simpel, maar zeer leuke decoratie.

Met de bovenstaande DIY tips ben je alweer een stuk dichterbij een leuk, betaalbaar interieur. Wat zijn jouw favoriete DIY decoratiestukken?

Related Posts