Home RuimteWoonkamer Stoere houten salontafels: 5 bijzondere voorbeelden

Stoere houten salontafels: 5 bijzondere voorbeelden

Door Judith

Van alle mogelijke bouwprojecten is het zelf maken van meubels nog het zeldzaamst. Dat komt omdat meubels toch een ander vakmanschap vereisen dan bijvoorbeeld laswerk of het vervangen van een dakgoot. Meubels worden daarom vaak gewoon in de winkel gekocht of besteld. Dat geldt zeker ook voor salontafels, want die hebben een opvallende plaats in huis. Wil jij een stoere, robuuste uitstraling in je huis en hou je niet zo van de moderne tierelantijntjes? Wij vonden 5 bijzonder stoere houten salontafels voor echte mannen!

1. Driftwood

Een van de grote trends op meubelgebied is het gebruik van driftwood. En hoewel weinig mannen zich iets aantrekken van trends, zouden ze hierbij toch even moeten opletten. Want driftwood is gerecycled hout dat een tweede leven begint. Het heeft een doorleefd uiterlijk en is bijzonder sterk en robuust. Daarmee krijg je dus een stoere salontafel die past in elke inrichting!

2. Eikenhout en staal

Eikenhout is steeds meer terug te vinden in het interieur. Logisch, want juist dit hout is bijzonder sterk en heeft een stoere look. Combineer je het met een stalen onderstel, dan krijg je een zware, stoere salontafel. Het blad van 6 centimeter dik en het dikke glanzende staal maakt deze tafel superstoer!

3. Recycled teak met stalen frame

Deze salontafel is gemaakt van gerecycled teak-hout. Dit hout leent zich prima voor een tweede leven, maar heeft een mooie doorleefde uitstraling gekregen. Het stalen frame zorgt voor een uitgesproken industriële look, die stoere mannen zeker zal aanspreken.

4. Oud is nieuw

Het is de trend van de laatste jaren om van alles weer opnieuw te gebruiken. Ook deze tafel is gemaakt van gerecycled hout, wat duurzamer en mooier is dan nieuw hout. De poten zijn op een bijzondere manier vormgegeven van zwaar staal. De ideale tafel om een stoere sfeer in huis te halen.

5. Stoer en elegant

Wil je toch graag een meubel met een wat modernere look? Of heb je een vrouw/vriendin die graag een elegante salontafel wil? Dan is deze tafel ideaal, want hij combineert beide. De tafel heeft een dik houten tafelblad met een smal stalen onderstel. Dat maakt de tafel zowel stoer als elegant.

Stoere salontafels zijn er genoeg als je weet waar je moet zoeken. De genoemde voorbeelden zijn afkomstig van robuustetafels.nl. De naam zegt het al: deze winkel is gespecialiseerd in robuuste, stoere producten. Uiteraard is er een uitgebreide webshop, maar de keten heeft ook diverse grote showrooms waar je de echte modellen kunt bewonderen.

Related Posts