Home RuimteBadkamer 6 tips voor een opgeruimde badkamer

6 tips voor een opgeruimde badkamer

Door Marieke
Badkamer

Nadat je hele gezin ‘s morgens in de badkamer is geweest, is het een ontzettende chaos in de badkamer. En wie mag het allemaal opruimen? Jij natuurlijk! En dat kan een hele klus zijn. Een badkamer is over het algemeen een kleine ruimte, maar waar toch veel spullen liggen. Het kan al snel vol en rommelig ogen. Met deze 6 tips houd jij je badkamer opgeruimd en netjes.

Tip 1: Ventilator aanzetten

Het is een kwestie van aanwennen. De eerste die in de badkamer gaat zet de ventilator aan. Hiermee wordt de badkamer niet nog vochtiger dan hij toch al is, nadat iedereen heeft gedoucht. Het is prettig als je de ventilator nog een half uurtje aan kunt laten staan nadat de laatste in de badkamer is geweest. Dit moet natuurlijk wel mogelijk is met je werk.

Tip 2: Sorteren in de wasmand

Ligt je badkamer vol met handdoeken, vieze kleding en ondergoed? Zet een wasmand in je badkamer met daarin een aantal vakken. Laat je gezinsleden zijn kleding direct sorteren zoals jij het graag ziet. Bijvoorbeeld een vak voor de 30 graden-was, een vak voor de 60 graden-was en een vak voor de witte was. Dit leidt zelfs tot twee voordelen voor jou; je badkamer is meteen opgeruimd en het scheelt jou bovendien werk in het sorteren van de was.

Tip 3: De laatste mag schoonmaken

Hang een wisser in de badkamer die heel makkelijk voor het grijpen is. Laat de laatste die gedoucht heeft de ruiten van de douchecabine wissen, maar ook met een doek de kraan droogmaken. Dat scheelt veel kalkaanslag op je RVS en de ruiten die je na loop van tijd niet meer weg krijgt. Dit is goed voor het behoud van de cabine en de kranen. Daarnaast oogt het ook netter als alle waterdruppels weg zijn. En je haalt daarmee ook weer wat vocht weg uit de badkamer.

Ook een wastafel kan onder de zeepresten en tandpastaresten zitten. Zet een flacon met schoonmaakmiddel en een doek voor het grijpen en de laatste haalt eventjes een doek door de wastafel. Het ziet er meteen weer schoon en verzorgder uit. En voor een langer behoud van je wastafel.

Tip 4: Less is more

De doucheruimte is vaak een niet al te grote ruimte die al gauw erg vol kan staan. Elk gezinslid heeft vaak zijn eigen shampoo, zeep, bodylotion etc. Heb jij wel eens geteld hoeveel flesjes en tubes je in de badkamer hebt staan? Geef elke gezinslid een decoratieve opberger waarin alles gedaan kan worden wat dagelijks nodig is. En wat niet dagelijks nodig is, dat mag uit het zicht in de kast worden opgeborgen of op de eigen slaapkamer.

Tip 5: Kleur

Neutrale en lichte kleuren zorgen voor een ruimere uitstraling. Het geeft ook een opgeruimd gevoel als als een badkamer een bepaalde kleur of stijl heeft. Je accessoires en handdoeken kun je wel in een kleurtint kiezen. Geef dan wel alles dezelfde kleur en kies het liefst voor een warme kleur. Daarmee geef je sfeer in de badkamer.

Tip 6: Hang handdoeken gelijk op

Elk gezinslid heeft een eigen handdoek die na de laatste douchebeurt allemaal verspreidt door de hele doucheruimte liggen. Laat iedereen zijn handdoek netjes ophangen om het te laten drogen. Dit kan netjes over de verwarming, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om een handdoek netjes op te hangen.

Leestip: Zo laat je een kleine badkamer groter lijken

Related Posts