Home Ruimte Zo laat je een kleine badkamer groter lijken

Zo laat je een kleine badkamer groter lijken

Door Joanne

Een kleine badkamer kan best vervelend zijn. Het is krap en lastig in te richten. Gelukkig hebben wij in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet. Met een paar aanpassingen lijkt jouw kleine badkamer een stuk groter!

Wit, wit en nog eens wit

Gebruik zo veel mogelijk wit om de badkamer ruimtelijker te laten lijken. Denk niet alleen aan de muren, maar ook aan het plafond. Andere lichte tinten als grijs en beige zijn ook prima.

Genoeg daglicht

Een ruimte lijkt een stuk groter als er genoeg daglicht binnenkomt. Maak daarom optimaal gebruik van het licht in de badkamer. Kies voor raamdecoratie die de lichtinval niet blokkeert en laat eventueel een lichtkoepel plaatsen. Je kunt de kamer daarnaast goed verlichten met badkamerverlichting.

Compacte badkamermeubels

In een kleine badkamer moeten de meubels compact en minimalistisch zijn. Kies voor lichte kleuren en strakke lijnen. Creëer een mooi geheel door de hele badkamer in dezelfde stijl in te richten. Kijk eens bij sanitairspecialist Megadumptiel.nl voor wat inspiratie.

Douche met glazen wand of deur

Een ligbad laat een badkamer vaak veel kleiner lijken. Kies daarom liever voor een grotere douche. Laat daarbij een glazen wand of deur plaatsen zodat de hele ruimte zichtbaar blijft. Wil je liever wat meer privacy? Koop dan een doorzichtige douchewand met matte strepen in het midden.

Strakke vloer

Hoewel mozaïek tegeltjes heel mooi kunnen zijn, kun je ze bij een kleine badkamer beter achterwege laten. Een strakke vloer laat de badkamer namelijk veel groter lijken. Laat grote grijze tegels leggen of kies voor een moderne naadloze gietvloer. Het mooiste is om de vloer ook door te laten lopen in de douche en eventueel in de wanden. Is dat niet mogelijk? Probeer dan in ieder geval hetzelfde kleurenpalet aan te houden voor meer eenheid. Hierbij zijn kleuren als wit, grijs en beige weer de beste opties.

Grote spiegel boven de wastafel

Een spiegel weerkaatst het natuurlijke daglicht. Daarnaast laat het een kleine ruimte optisch een stukje groter lijken. Een grote spiegel mag dus niet ontbreken boven de wastafel. Koop een exemplaar zonder opvallende lijst voor het beste effect.

Less is more

Je kunt beter zo min mogelijk tierelantijntjes in de kleine badkamer neerzetten. Allerlei decoratie geeft een kleine ruimte een chaotische sfeer. Dat is precies wat je niet wil. Ruim daarnaast ook producten als shampoo, tandpasta en borstels netje op in een kast. Hoe minder spullen er in het zicht zijn, hoe beter.

Related Posts