Home Klustips 6 reden om een opslagbox te huren

6 reden om een opslagbox te huren

Door Marieke
Opslagbox

Soms heb je gewoon even extra ruimte nodig om je spullen op te bergen. Extra ruimte die je in je huis niet beschikbaar hebt. Een opslagbox biedt een oplossing. Bij diverse aanbieders kun je een opslagbox huren. Er is altijd wel een aanbieder in de buurt waar jij je spullen (tijdelijk) kunt opbergen. In dit artikel noemen wij een aantal redenen waarom mensen een opslagbox huren.

Verbouwing

Ben je bezig met een verbouwing van je huis? Dan kunnen je meubels flink in de weg staan. Helemaal als er vloerverwarming wordt gelegd, of een nieuwe vloer. Daarnaast kunnen meubels tijdens een verbouwing beschadigd raken. Meubels kun je (tijdelijk) opslaan in een opslagruimte bij jou in de buurt. Zo staan jouw meubels niet in de weg tijdens de verbouwing en raken ze ook niet beschadigd.

Verhuizing

Soms sluit de verhuizing van je ene woning naar je nieuwe woning niet helemaal naadloos op elkaar aan. Je moet een paar maanden zien te overbruggen en in die tussentijd kun je een vakantiehuisje of een gemeubileerde woning huren, of je trekt bijvoorbeeld tijdelijk weer even bij je ouders in. Maar waar laat jij je meubels dan in dit tussentijd? Juist ja, in een opslagbox.

Verblijf in het buitenland

Een verblijf van enige tijd in het buitenland is ook een veelvoorkomende reden om een opslagbox te huren en daar je huisraad in op te slaan. Zo hoef jij je spullen niet te verkopen en ben je nog in bezit van je eigen huisraad als jij weer terugkomt uit het buitenland en een nieuwe woning kunt betreden.

Babyspullen

Al is een baby nog zo klein, een baby neemt wel heel veel ruimte in beslag en dat met name alle babyspullen. Babyspullen zijn ook nog eens groot en niet makkelijk op te bergen. Veel ouders willen niet meteen alles weer verkopen als de baby ergens uitgegroeid is, want wellicht komt er nog een volgende kindje aan waarvoor je deze spullen kunt gebruiken. Veel ouders huren een opslagruimte en slaan daar alle babyspullen in op.

Seizoensgebonden spullen en gereedschap

Waar laat jij je tuinmeubels in de winter? En je schaatsen in de zomer? Schuurtjes zijn vaak maar erg klein om deze spullen in op te bergen. Daarom huren veel mensen een opslagbox die dient als extra schuur en waar spullen in opgeborgen kan worden die in een bepaalde periode niet gebruikt worden. Veel mensen gebruiken een opslagruimte ook om hun gereedschap die niet vaak nodig is in op te bergen. Met zo’n opslagruimte heb je eigenlijk een extra schuurtje.

Een klein huisje

Heb je een klein huisje en helemaal geen ruimte om je spullen op te bergen? Ook dan is een opslagbox ideaal om spullen in op te bergen!

Waar moet je op letten bij het huren van een opslagbox?

Ben je op zoek naar extra opslagruimte? Dan is het goed om goed na te denken over bepaalde eisen die je stelt aan een opslagruimte en daar je gewenste box op uit te kiezen. We zetten een paar aandachtspunten voor je op een rijtje:

  • Onbeperkt toegang: Kijk goed naar de openingstijden van een opslagruimte. Je wilt immers bij je spullen op een moment dat jij dat wilt.
  • Goed bereikbaar: Het is fijn als een opslagruimte goed bereikbaar is en ook bij jou in de buurt. Let er ook op of je zo dicht mogelijk bij je box kunt komen, ook met een vrachtwagentje of aanhangwagen, en of je overdekt kunt laden en lossen.
  • Hoe zijn de voorzieningen? Zijn er trolleys en liften aanwezig?
  • Beveiliging: Worden de opslagruimtes goed beveiligd? Jij bent immers niet vlakbij om een oogje in het zeil te houden.
  • Denk ook aan de inboedelverzekering. Denkt jouw verzekering externe opslag?

LEESTIP: Een opgeruimde schuur en tuin; zo doe je dat!

Related Posts