Home Wonen Tussen twee woningen in; waar laat je je spullen?

Tussen twee woningen in; waar laat je je spullen?

Door Judith

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat mensen tussen twee woningen in komen te zitten. De woningmarkt is oververhit, waardoor een woning heel snel verkocht kan worden. Een voorwaarde is dan meestal wel dat de woning ook snel opgeleverd moet worden. Als je oude woning al leeg moet en je nieuwe woning nog niet gereed is, zit je tussen twee huizen in. Je kunt meestal wel ergens een tijdelijke woning vinden. Maar waar laat je al je spullen?

Een eigen plekje in een tijdelijke woning

Een tijdelijke woning kan op heel veel manieren geregeld worden. Misschien huur je tijdelijk een woning of appartement in de privé sector. In de meeste steden zijn er wel tijdelijke woningen te vinden. Maar het kan ook zijn dat je bij familie, vrienden of kennissen terecht kunt. Welke eisen je stelt, hangt af van de termijn die nodig is. Een woning waar je maar een paar weekjes woont is heel anders dan een woning waar je wel een halfjaar of langer moet blijven. Dan wil je er echt een gezellige eigen plek van maken. Maar zelfs dan neem je meestal niet al je spullen en meubels mee.

Opslagruimte voor je spullen

Je hebt natuurlijk weinig zin om al je spullen mee te slepen. Daar komt nog bij dat een tijdelijke woning vaak al (gedeeltelijk) is ingericht. Je hebt die spullen dus ook helemaal niet nodig. En is je tijdelijke woning kleiner dan de vorige woning, dan gaat het gewoon niet passen. Tijd om over alternatieven na te denken. Het kan praktisch zijn om een opslagruimte te huren voor je spullen. Woon je in het midden van het land, dan is een opslagruimte in Almere een goede keuze. Je huurt dan een relatief goedkope opslagruimte op een centrale plek, waarvandaan je gemakkelijk naar je nieuwe woning kunt verhuizen.

De voordelen van opslag

Een eerste voordeel van opslagruimte huren is natuurlijk de ruimte! Je hebt meestal niet voldoende ruimte in je tijdelijke woning om al je spullen neer te zetten. En heb je meerdere tijdelijke woningen, appartementen of vakantiehuizen, dan is het helemaal niet te doen om alles mee te nemen. Een ander voordeel van een opslagruimte is dat deze gemakkelijk bereikbaar is. Je kunt er met de auto of verhuisauto binnenrijden en de spullen snel en gemakkelijk naar de opslag brengen. Bovendien kun je er altijd terecht om weer spullen op te halen als je ze nodig hebt.

Als je tussen twee woningen in zit, kom je vaak in tijdelijke huur terecht. Vaak zijn deze woningen al gemeubileerd en hoef je dus niet al je spullen mee te nemen. Bovendien is het ook helemaal niet praktisch om alles telkens mee te nemen. Het is handiger om een opslagruimte in de buurt van je nieuwe woning te zoeken. Is je woning dan eindelijk gereed, dan ben je in een mum van tijd klaar met de rest van je verhuizing.

Related Posts