Home RuimteWoonkamer 5 tips voor een lente proof interieur

5 tips voor een lente proof interieur

Door Maxime

Een gek idee dat de lente er aan zit te komen met die Siberische kou van deze week. Maar het is stiekem toch echt al bijna maart. Om voor je gevoel dan toch wat warmte in huis te halen heb ik in deze post 5 tips om jouw interieur lente proof te maken!

Tip 1: Zet de bloemetjes binnen

Ja, wat is nou meer op en top lente dan fris kleurende en geurende bloemen in huis. Een mooie vaas met tulpen, of een wild boeket. Kies voor lichte fleurige kleuren, dat geeft het meeste lente gevoel. Vind je bloemen lastig? Dan zijn mooie kamerplanten of nep bloemen ook een optie.

Tip 2: Ruim op!

De lente is hét moment voor een grote schoonmaak. Dus gooi eens lekker al die ramen en deuren open, pak een emmer met sop en ga eens flink door het huis heen poetsen. Alles lekker fris en fruitig, opgeruimd en overzichtelijk. Alsof je even een nieuwe start maakt. Een opgeruimd en gepoetst huis geeft je weer nieuwe energie om ertegenaan te gaan.

Tip 3: Geef jezelf een cadeautje

Je mag jezelf, voor een fijn lentegevoel, ook eens lekker verwennen met een nieuw accessoire in huis zoals een mooie klok, een nieuwe salontafel of misschien een mooi gekleurd vloerkleed. Deze kleine toevoegingen in het interieur zijn dé manier om met een klein gebaar het huis meer lente achtig aan te laten voelen.

Tip 4: Gebruik andere stoffen

Een andere tip is het gebruiken van andere stoffen. Waarschijnlijk ligt er nu een lekker plaid op de bank samen met wat warme kussens en een fijn hoogpolig kleed. Dit kun je voor een lente proof interieur veranderen in katoenen kleurrijke kussen met een dun gewoven kleed in een frisse kleur. Dit zal de ruimte direct wat luchtiger laten aanvoelen en minder zwaar en winters maken.

Tip 5: Vrolijke kleuren

Net zoals bij tip 4 is het lente proof maken van een interieur vaak niets anders dan de kleursetting veranderen. Zo gaan we van de donkere warme cosy dagen naar de meer luchtige frisse en gekleurde dagen in het jaar. De kleding wordt luchtiger dus waarom je interieur niet?! Het toevoegen van vrolijke kleuren is dan ook de meest voor de hand liggende tip. Haal de lente in huis door het toevoegen van je favoriete kleur en geniet van de komende lente maanden.

Een lente proof interieur is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. De ene persoon zal het toevoegen van bloemen genoeg vinden, waarbij een ander wat drastischer te werk zou willen gaan en het hele interieur omgooit.

Hoe maak jij jouw interieur lente proof?

Related Posts