Home Geen categorie 5 redenen om een Smart Lock aan te schaffen

5 redenen om een Smart Lock aan te schaffen

Door Marieke
Smart Lock

Eén van de bekendste slimme apparaten is de smartphone, oftewel de slimme telefoon. Bijna iedereen heeft vrijwel altijd de smartphone op zak. Naast de slimme telefoon zijn er vandaag de dag nog meer apparaten in en rondom het huis slim. De Smart Lock wint momenteel enorm aan populariteit op de Nederlandse markt. Een smart lock is een slim slot die met bijvoorbeeld je smartphone te openen is. Waarom je een Smart Lock zou moeten aanschaffen? Wij noemen 5 redenen.

#1: Nooit meer je sleutel hoeven zoeken

Stel, je hebt boodschappen gedaan en je komt met een volgeladen auto bij je huis aangereden. Met je handen vol met boodschappentassen sta je voor de deur en ga je op zoek naar je huissleutel. Je zoekt in je tas, in je jaszak, in je broekzak en uiteindelijk heb je de sleutel gevonden. Flink hannesen dus met al die boodschappen in je hand. Met een smart lock is dat verleden tijd. Voordat je uit de auto stapt, pak je eerst je smartphone en via een app open je de deur. Je stapt uit, pakt de boodschappen en je kunt zo naar binnen lopen. Ideaal toch?!

#2: Makkelijk voor als je veel gasten verwacht

Tijdens een verjaardag of ander feestje loop je heel wat naar de voordeur om deze te open voor je gasten. Sta je net koffie in te schenken voor je gasten die al binnen zijn, gaat alweer de deurbel en moet je naar de voordeur lopen. Het is veel handiger als je gasten zichzelf kunnen binnenlaten. Gaat de bel? Jij opent via een app de voordeur en je gasten kunnen zo zelf naar binnen komen. En zo kun jij bij de gasten blijven die al binnen zijn en hoef je niet steeds het gesprek te onderbreken omdat je weer naar de deur moet lopen.

#3: De kans op buitensluiten is minder groot

Het overkomt iedereen wel eens; je doet de deur achter je dicht en je komt erachter dat de sleutel nog binnen ligt. Als er niemand thuis is komt je nie binnen en moet je bijvoorbeeld je partner eerder thuis laten komen om de deur voor je te openen. Of in het ergste geval moet je een slotenmaker laten komen. En dat kost weer een lieve duit. En je zult altijd zien dat zoiets gebeurt als het keihard regent of stervenskoud is. Met een smart lock is de kans minder groot dat jij jezelf buitensluit. Een smartphone vergeten we vaak minder snel, je opent eenvoudig de deur met een app op je smartphone. Ben jij zo vergeetachtig dat je je telefoon ook wel eens vergeet? Koppel dan een codepaneel bij het slot, dan kun je de deur openen zonder sleutel en zonder smartphone!

#4: Je kunt zien of je kinderen al thuis zijn

Via de app kun je snel en makkelijk zien wie de deur heeft geopend of afgesloten. Een smart lock maakt het voor ouders makkelijker om kinderen alleen naar huis te laten komen zodat ze daar kunnen wachten totdat papa en mama thuiskomen. Dan is het wel prettig als jij weet dat ze daadwerkelijk veilig en op tijd zijn thuisgekomen. Dat kun je zien in de app. Niet om te controleren, maar voor je eigen gemoedsrust is het wel fijn als je weet dat je kinderen onderweg niets is overkomen. Je kind moet wel een smartphone in bezit hebben om de deur te openen.

#5: Een veilige vervanging voor sleutelkluisjes

Een sleutelkluisje is zeer inbraakgevoelig en vaak het doelwit van inbrekers. Met een smart lock is een sleutelkluisje verleden tijd. Sleutelkluisjes worden vaak gebruikt bij particuliere vakantiehuisjes of bij ouderen die afhankelijk zijn van de thuiszorg en zelf niet meer zo goed ter been zijn om de deur te openen. Met een smart lock geef je de wijkverpleging of thuiszorg een code zodat ze zichzelf binnen kunnen laten.

Zo werkt het ook met de gasten voor je vakantiehuisje. Je geeft hen een code waarmee ze zichzelf de eerste keer kunnen binnenlaten en laat de code zo snel mogelijk daarna verlopen. Zo is de smart lock een zeer veilige optie als vervanging voor de sleutelkluisjes.

LEESTIP: wanneer is het tijd voor nieuwe sloten op de voordeur

Related Posts