Home Klustips Wanneer is het tijd voor nieuwe sloten op de voordeur?

Wanneer is het tijd voor nieuwe sloten op de voordeur?

Door bouwsuper

Hoewel het aantal woninginbraken in België en Nederland in de afgelopen jaren afgenomen is, groeide het aantal geweldsincidenten bij deze inbraken juist sterk. Je moet er toch niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in jouw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak? Reden genoeg om je woning van de juiste beveiliging te voorzien. Het beveiligen van een woning begint met het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Wanneer heb jij de sloten op je voordeur voor het laatst laten vervangen? Volgens slotenmakers maken veel woningbezitters momenteel nog gebruik van gedateerde sloten, die relatief makkelijk open te breken zijn voor een inbreker. Zeker als je bedenkt hoeveel geweld inbrekers hierbij gebruiken.

Geschikte sloten voor de voordeur

Slotenmakers raden woningbezitters aan om altijd te kiezen voor cilindersloten op hun voordeur. De cilindersloten bieden de meeste veiligheid, mits je voor het juiste model cilindersloten gekozen hebt. In veel voordeuren zitten momenteel zogenaamde tweepuntsloten, die veel minder veilig zijn dan de driepuntsloten van tegenwoordig. Het is aan te raden om de tweepuntsloten in je voordeur zo snel mogelijk te laten vervangen door driepuntsloten.

Je kunt de beveiliging van je woning verder uitbreiden door de voordeur te voorzien van magneetcontacten. Deze magneetcontacten kunnen op een alarminstallatie in huis worden aangesloten. Zodra het contact tussen het magneetje op de voordeur en de deurpost voor een langere periode onderbroken wordt, zal er een alarm in de woning afgaan. Het alarm schrikt inbrekers af, omdat de kans om betrapt te worden relatief groot wordt.

Hulp van een slotenmaker

Een slotenmaker inschakelen voor het vervangen van je sloten? Een verstandige keuze! Veel mensen proberen de sloten in hun voordeur zelf te vervangen, zonder dat zij hier ervaring mee hebben of weten hoe de sloten precies zijn opgebouwd. Door de complexiteit van de meeste sloten is het erg lastig om sloten zelf te vervangen. Een slotenmaker beschikt over het juiste gereedschap en voldoende ervaring om een slot zonder schade uit de voordeur te halen en het nieuwe slot direct voor je te plaatsen. Als je een slot zelf vervangt en schade aanricht, moet er in de meeste gevallen alsnog een slotenmaker aan te pas komen om het nieuwe slot in de voordeur te plaatsen. Dit is zonde van je tijd en geld!

Er zijn verschillende websites waarop je slotenmakers bij jou in de buurt kunt vinden. Op veel van deze websites is het voor consumenten mogelijk om een recensie achter te laten.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.