Home Ruimte 3 tips voor de leukste kinderkamers

3 tips voor de leukste kinderkamers

Door bouwsuper
Kinderkamer inrichten

Het inrichten van een kinderkamer is vaak een behoorlijke klus. Het moeilijk in te schatten wat de wensen van je kind zijn. Het ene moment willen ze dit en het andere moment weer totaal iets anders. Hoe ga je hiermee om? Wij hebben 3 tips voor jou beschreven die het makkelijk maken om een kinderkamer in te richten die altijd zullen voldoen aan de wensen van je kind!

1.   Zoek een opvallend behang

Waarschijnlijk verbaast het je niet. Kinderen houden van erg opvallende dingen. Vaak wanneer je als volwassenen denkt: Nee, dit vind ik vreselijk. Dan vinden kinderen het juist fantastisch! Zo ook met behang. Hoe opvallender hoe beter! Ga je voor een jongenskamer? Kies dan voor opvallend behang met bijvoorbeeld raceautos of leger print. Bij een meisjeskamer zijn hartjes of bloemetjes een uitstekende keuze. Natuurlijk zijn trends ook een belangrijke factor. Is jouw kind op het moment van inrichten een extreme fan van bijvoorbeeld: Cars. Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om behang te zoeken in dit thema. Je kunt bijvoorbeeld kijken op behangwereld.nl om inspiratie op te doen. Er zitten echt hele leuke designs tussen!

Kinderkamer behang

2.   Shop de leukste verlichting

Net zoals in elke slaapkamer is in een kinderkamer verlichting ook erg belangrijk. Daarnaast is het shoppen naar verlichting vooral ook erg leuk. Dit komt omdat er zoveel variaties mogelijk zijn! Kies bijvoorbeeld voor grappige plafondlampen met leuke printjes of designs. Je kunt deze natuurlijk matchen bij het behang dat je hebt gekocht, maar het is ook erg leuk om voor totaal iets anders te kiezen! Zo creëer je een hele kleurrijke kamer voor je kind. Naast plafondlampen zijn ook diverse vloerlampen erg leuk voor in een kinderkamer. Je kunt met de kleuren licht variëren door verschillende peertjes te gebruiken, maar je kunt ook weer kiezen voor lampen in diverse thema’s. Slapen is voor kinderen erg belangrijk. Zoek daarom de juiste nachtverlichting uit! Er zijn erg veel lampjes verkrijgbaar waar je verschillende dimlichten op kunt instellen. Veel kinderen slapen liever niet helemaal in het donker en met deze lampjes kunnen ze de passende verlichting samenstellen. Zo zorg je ervoor dat jouw kind de nachtrust krijgt die hij of zij verdient!

3.   Kies een grappig bed

Misschien weet je het zelf nog wel van vroeger. Je sliep het allerliefste in een raceauto of prinsessenbed. Dit was natuurlijk waanzinnig leuk! Kies daarom bij het inrichten van een kinderkamer voor een bed waar je kinderen helemaal weg van zijn, en waar ze elke dag weer naar uitkijken om heerlijk op weg te dromen. Dit maakt het ook een stuk makkelijker om ze ‘savonds naar bed te sturen! Heb je meerdere kinderen die op één kamer slapen? Dan is een stapelbed natuurlijk ideaal. Kinderen vinden stapelbedden namelijk fantastisch. Naast dat kinderen het liefst elke dag wakker worden bovenin een stapelbed, is het ook nog eens erg praktisch. Zo ben je minder ruimte kwijt en of je niet voor elk kind apart een bed aan te schaffen.

Kinderkamer bed

Related Posts